nieuws

Facultatieve
Sponsors

Herinnering Verlicht: Samen thuis herdenken

20 oktober 2020


Eén keer per jaar veranderen de gedenkparken van De Nieuwe Noorder & Ooster in een bijzondere plek van licht, aandacht en verwondering. Dit jaar geven wij een andere invulling aan deze lichtjesavond.

Op 2 november zetten wij samen de overledenen in het licht. Wij nodigen nabestaanden uit een Herinnering Verlicht potje te maken voor deze herdenkingsavond. Dit kan zo simpel zijn als een oud jampotje met daarin een foto van de overledene en een (led) lichtje. We vragen mensen dit potje op maandag 2 november om 18.00 uur voor het raam te zetten. Op deze manier maken we de gezichten van de overledenen zichtbaar in de straten, op de pleinen en langs de grachten.

De begraafplaats is die avond een virtuele ontmoetingsplek van waaruit nabestaanden elkaar en een luisterend oor kunnen vinden. Via een speciale online radio-uitzending vanuit de aula van De Nieuwe Ooster bieden we een bijzonder programma dat iedereen thuis live kan beluisteren via www.herinneringverlicht.nl. Deze website is op dit moment nog in ontwikkeling.

De uitzending duurt van 18.00 tot 21.00 uur en we zouden het ontzettend mooi vinden om met zijn allen online samen te komen en te luisteren naar deze speciale radio-uitzending.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Amsterdam op www.begrafenis-amsterdam.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE