nieuws

Facultatieve
Sponsors

Help, de vakantie begint

Rouwcirkel in Brasserie 't Croontje

4 juni 2006

Het organiseren van rouwcirkels is een nieuwe activiteit van Après la Vie. In de rouwcirkels worden doorlopend bepaalde aspecten van rouw belicht. Dit kan aan de hand van een lezing, een film of een boek of naar aanleiding van persoonlijke ervaringen van deelnemers zijn. Het is de bedoeling dat rouwcirkels periodiek georganiseerd gaan worden en dat deelnemers elkaar in een veilige kring op een ongedwongen wijze kunnen ontmoeten.

De rouwcirkel staat voor een ontmoetingsplaats voor mensen die iets hebben met het besproken onderwerp. In tegenstelling tot de traditionele lotgenotengroepen is iedereen welkom in de rouwcirkel. Je kan alleen komen, maar dat hoeft niet. Dat betekent dat je ook een vriend, vriendin, buurvrouw of levenspartner mag meenemen naar de rouwcirkel. Daardoor is het wellicht voor sommigen minder eng en kun je later met elkaar nog eens doorpraten over dat wat je hebt gehoord, gezien of gezegd.

De rouwcirkel is op elk moment te betreden of te verlaten. Zo is éénmalige deelname mogelijk, maar kunnen evenzo goed meerdere bijeenkomsten van de rouwcirkel achter elkaar worden gevolgd. Het een en ander is afhankelijk van de persoonlijke behoefte of de eigen betrokkenheid bij het besproken thema. Bovendien leg je jezelf niet voor langere tijd vast om een groep te volgen.

Rouwen is iets dat bij het leven hoort en niet behoeft te worden weggestopt achter gesloten deuren en dichte gordijnen, zo is de mening van Anja van Wingerden-Sontag, initiatiefnemer van de rouwcirkel. De rouwcirkels worden dan ook georganiseerd in een aangename openbare ambiance. Door het besloten karakter van de bijeenkomsten wordt echter wel voldoende veiligheid en sereniteit gegarandeerd waardoor tranen en verdriet i de vrije loop kunnen krijgen. Want de intentie van de rouwcirkel is zeker gericht op rouwverwerking.

Op 27 juni gaat de rouwcirkel in Brasserie ’t Croontje te Amersfoort over vakantie en rouw. Wie in de achterliggende periode een ingrijpend verlies heeft meegemaakt kijkt wellicht minder reikhalzend naar de komende zomervakantie uit dan anderen. Kan vakantie nog wel leuk zijn, na het verlies van uw dierbare? Is het op vakantie gaan een vlucht? Kun je terug naar de vakantieplek waar je het met de ander altijd zo fijn had? Hoe pak je na het verlies van je vakantiemaatje het vakantiegevoel weer op? En hoe is het om deze vakantie echt alleen te zijn, zonder de kinderen, de buren, de vrienden die het hele jaar zo regelmatig langs komen? Durft je wel weg van al het vertrouwde? Hoe doen anderen dat eigenlijk?

Wie mensen wil ontmoeten die met dit soort vragen rondlopen en ook rouwen om een dierbare naaste is op 27 juni a.s. van harte welkom van 11.00 – 14.00 uur in ‘Brasserie het Croontje’ te Amersfoort.

Na de besloten ontvangst met koffie/thee wordt een verhaal vertelt over ‘een verre reis’ dat tot nadenken stemt. Wie dat wil, mag enkele van zijn/haar dierbare vakantiefoto’s meenemen. Wie dat kan, mag ongedwongen vertellen en/of luisteren. Naast het leggen van contacten in ongedwongen sfeer en het delen van ervaringen, wordt de gelegenheid geboden om overledenen op een persoonlijke wijze te gedenken. De bijeenkomst wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch.

Iedereen die rouwt of belangstelling heeft in het onderwerp is van harte welkom op 27 juni a.s. vanaf 11.00 uur in de rouwcirkel. Deelname 19,- p.p. (inclusief lunch en koffie/thee). Reserveren Après la Vie 033 – 456 16 34.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >