nieuws

Facultatieve
Sponsors

Heiligennamen ontraadseld op open dag Crematorium Heerlen

28 september 2008

Tijdens de open dag van Yarden Crematorium Heerlen - Imstenraderweg 10, Heerlen - op zondag 5 oktober houdt Pater Van den Akker een presentatie over ‘Heiligennamen’. De inleiding over heiligennamen en de uitleg van voornamen van aanwezigen is van 13.00 tot 14.45 uur. Van den Akker gaat in op de betekenis van namen van heiligen. Naast bekende heiligen als Sint Nicolaas en Sint Maarten bevat zijn archief inmiddels namen van ruim 4.500 heiligen en zo’n 2.500 afbeeldingen. Bezoekers kunnen na afloop een afschrift krijgen met de achtergrond van hun voornaam.

Lesgeven
Pater Van den Akker is jezuïet en docent godsdienst op een middelbare school in Delft. Om leerlingen voor zijn vak te interesseren is hij ze gaan vragen of ze de betekenis van hun naam kenden. Hij heeft dit onderzocht en vertelde dat er heiligen zijn die ook die voornaam dragen. Zijn aanpak past volledig in de aloude rooms-katholieke traditie. God was voor veel gelovigen ver weg. Heiligen zijn concreter. Door het persoonlijke verhaal van heiligen brengen ze het evangelie heel dichtbij.

Goed woordje
Yarden Vereniging probeert het thema dood en uitvaart altijd vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. Als levende mensen waren heiligen door hun gedrag een voorbeeld. Na hun dood zijn heiligen in de hemel een voorspraak, ze kunnen een goed woordje voor ons doen. Yarden Crematorium Heerlen is op 5 oktober van 11.00 tot en met 16.00 uur geopend. De toegang voor de open dag is vrij, maar voor de lezing van 13.00 tot 14.45 uur is reserveren noodzakelijk: telefoon 043 350 02 12 / e-mail josianne.houben@yarden.nl.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Heerlen op www.uitvaart-heerlen.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >