nieuws

Facultatieve
Sponsors

‘Haute couture’ in uitvaartland

Uitnodiging: Nieuw uitvaartcentrum 9 juni decor voor ‘catwalk’

2 juni 2006


Eindhoven, 2 juni 2006 - Op vrijdag 9 juni vanaf 15.30 uur presenteert uitvaartorganisatie DELA op bijzondere wijze de nieuwe DELA-kledinglijn. De modepresentatie vindt plaats in het splinternieuwe uitvaartcentrum Breda, Tuinzigtlaan 41. Tijdens de modeshow zal de nieuwe kledinglijn door de eigen DELA medewerkers op een professionele catwalk worden getoond. De gloednieuwe kledinglijn is ontworpen door couturier Paul Schulten, ook wel bekend als dé opvolger van mode-icoon Edgar Vos.

Het nieuwe uitvaartcentrum is op deze dag een decor van show, dans en muziek en is voor iedereen die dit feestelijke event wil bijwonen toegankelijk. Tijdens de modeshow zal ook een terugblik in de tijd worden geworpen met behulp van oude videobeelden, foto’s en ander archiefmateriaal.
Martin Kersbergen van DELA: “De laatste jaren staan in het teken van grote veranderingen in de uitvaartbranche. Ook onze organisatie heeft de laatste jaren niet stil gezeten, DELA gaat met haar tijd mee, ontwikkelt en innoveert. Dit toont zich ook in de bedrijfskleding. Uitvaartmedewerkers werden in het verleden nog wel eens geassocieerd met ‘zwarte kraaien’. Dat beeld is inmiddels al lang achterhaald. De DELA medewerker nieuwe-stijl mag gezien worden, en past perfect in het hedendaags tijdbeeld.”

Bekende couturier en kledingproducent
Het nieuwe bedrijfskostuum van DELA is ontworpen door couturier Paul Schulten die inmiddels zijn sporen heeft verdiend in de modewereld. Schulten heeft onder andere voor Edgar Vos, Interface Fashion, Van Gils en Claudia Sträter gewerkt. Tot halverwege de jaren negentig deed hij daarnaast de styling van diverse televisieproducties waaronder het commentaar op de koninklijke kledij bij het programma Blauw Bloed. Producent van de nieuwe kledinglijn is Europees modehuis McGregor.
Kersbergen: “Paul Schulten heeft prachtige ontwerpen gemaakt waar we ons als organisatie meteen goed in konden vinden. Zo is er bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan een specifieke vrouwelijke lijn in de dameskostuums. Het is de eerste keer in de Nederlandse geschiedenis dat een modeontwerper een kledinglijn heeft ontworpen voor een uitvaartorganisatie. Daar zijn we best een beetje trots op.”

Uitvaartcentrum opent deuren
Als locatie voor de modeshow is gekozen voor het nieuwe uitvaartcentrum in Breda, Tuinzigtlaan 41. Kersbergen: “Het leek ons een mooie gelegenheid om de presentatie van de nieuwe kledinglijn te combineren met de opening van het nieuwe uitvaartcentrum. We zijn erg trots de prachtige nieuwe DELA kledinglijn in deze bijzondere omgeving te mogen presenteren. De nieuwe kledinglijn zal door de eigen medewerkers worden getoond. Op deze manier willen we de medewerkers die vaak achter de schermen actief zijn ook eens in het zonnetje zetten. Immers, de mensen die bij DELA werken, maken de organisatie en zijn het gezicht van de organisatie.”


Over DELA
Ruim 100 vestigingen, zo’n 1.000 medewerkers en 2,7 miljoen verzekerden maken DELA marktleider in de Benelux. DELA is een coöperatie die mensen al bijna 70 jaar helpt met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nazorg en financiële diensten op deze terreinen. Als marktleider is DELA sterk in beweging. DELA ontwikkelt nieuwe producten en diensten. De organisatie groeit autonoom en door middel van overnames. Momenteel veranderen de uitvaartcentra en crematoria in sfeervolle vestigingen en op het hoofdkantoor wordt alles gereed gemaakt om optimaal te kunnen flexwerken.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >