nieuws

Facultatieve
Sponsors

Hart- en vaatziekten doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen

Cardiologen fietsen naar Stockholm voor De Hartstichting

23 augustus 2010

Na het startschot van Tweede kamer voorzitter Gerdi Verbeet en onder luid applaus van familie en vrienden vertrokken vanmorgen 30 cardiologen vanaf VU medisch centrum in Amsterdam voor een sponsorfietstocht van 1700 kilometer naar Stockholm. Doel is om geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. Dit is een project van de Nederlandse Hartstichting.

Gerdi Verbeet, ambassadeur van de fietstocht, onderstreepte in haar toespraak het belang van onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. Verbeet: "Hartklachten manifesteren zich bij vrouwen anders dan bij mannen en worden vaak gemist door onder andere huisdokters. De klachten worden dan bijvoorbeeld aan de overgang toegeschreven en daardoor wordt een hartinfarct over het hoofd gezien."

Ook de directeur van de Nederlandse Hartstichting Hans Stam zwaaide de cardiologen uit. Hij benadrukte de noodzaak van het onderzoek. "Iedereen denkt dat kanker doodsoorzaak nummer 1 is bij vrouwen, maar in werkelijkheid zijn dit hart- en vaatziekten." Hij noemde de fietsende cardiologen 'helden'." De cardiologen hopen 28 augustus aan te komen op het Europese Cardiologie Congres in Stockholm.

De Hartstichting start in september de campagne 'We hebben je hart nodig' om hart- en vaatziekten bij vrouwen onder de aandacht te brengen en om geld op te halen voor het onderzoek.

Ondersteunende organisaties
De Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB), de Nederlandse Hartstichting en de Nederlandse Vereniging Voor Cardiologie (NVVC) maken zich samen sterk voor deze uitdaging die de cardiologen aangaan om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor vrouwen en hart- en vaatziekten. Via www.hartstichting.nl/nvvc kunnen particulieren en bedrijven de cardiologen sponsoren.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE