nieuws

Facultatieve
Sponsors

Harmonie adopteert graf dirigent

17 september 2008


Afgelopen zaterdag, 13 september j.l., was iedereen opgelucht dat het korte concert van de Koninklijke Harmonie op het Oude Kerkhof doorgang kon vinden: het was en bleef droog.

In een korte speech gaf wethouder G. IJff aan dat hij zeer ingenomen was met het initiatief van de Keuninklijke om haar oud-leden weer binnen haar korps te brengen en de zorg voor deze “harmonie-graven” op zich te nemen. Duidelijk is dat het illustere verleden van de Harmonie ook op het Oude Kerkhof zijn sporen heeft achtergelaten. Met het aanbieden van het boek over het Oude Kerkhof aan de dirigent Theo Schreurs van de Keuninklikke wil hij dit initiatief ondersteunen.

Het eerste eerbetoon na 233 jaar werd muzikaal op zeer passende wijze geopend door het spelen van de Roermondse mars van Max Guillaume, een bezielende dirigent die in 1944 in Roermond overleed. Het bekende muziekstuk van Bach, getiteld Air, bracht iedereen in een passende stemming. Tot slot bracht de Keuninklikke het mooie Nieuw-Zeelandse kinderliedje Hine e Hine ten gehore van Fanny Rose Howie.

Na het concert bezochten de leden van de Harmonie, onder leiding van John Vaessen, de onlangs opgeknapte graven van Mertz, Schreurs, Luyten, Sagers, Bayer, Brenta, Max en Louis Guillaume en zijn moeder. Met veel belangstelling werd naar het muzikale verleden van deze oud-harmonieleden geluisterd.

Misschien was het spelen op deze Roermondse begraafplaats wat onwennig en bovenal verrassend. Na afloop was iedereen – onder wie Leon Kuipers voorzitter van de Keuninklikke - van mening dat dit een vervolg diende te hebben, in ieder geval binnen 233 jaar !


K. van der Zwaan
St. Oude Kerkhof
0475-330529

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >