nieuws

Facultatieve
Sponsors

Grote aula Essenhof heropend

23 juli 2012


Vanaf maandag 23 juli vinden er weer plechtigheden plaats in de grote Aula van de Essenhof. Deze aula is volledig in een nieuw jasje is gestoken.

Met een sfeervolle stoffering, meubilair en verlichting, nieuwe geluidstechniek en klimaatbeheersing voldoet de grote Aula aan de moderne eisen van dienstverlening, waarbij gestreefd is naar een warme en gastvrije uitstraling.

Eerder werd het crematorium al in gebruik genomen in de nieuwe vleugel van het witte ronde hoofdgebouw van de Essenhof. Nieuw is ondermeer de uitgebreide familiekamer en de mogelijkheid voor nabestaanden om bij de invoer van de overledene aanwezig te zijn.

Met de ingebuikname van de grote aula is de derde fase in de vernieuwing van de gemeentelijke begraafplaats en crematorium afgerond. Hiertoe behoren ook de verbeterde bedrijfsruimtes voor het personeel, een nieuwe regiekamer voor de muziekopnames en de verbouwing van de keuken ten behoeve van een verbeterde catering in de koffiekamers. Uitvaartleiders, dragers en andere uitvaartverzorgers die te gast zijn, hebben een aparte zitruimte gekregen.

Na de bouwvakantie volgt de laatste fase van het Masterplan Essenhof: de herinrichting van het voorterrein en de plaatsing van een nieuwe poort.


Open dag

Naar verwachting worden half november 2012 alle werkzaamheden afgerond. Dit zal gepaard gaan met een officiƫle opening van de nieuwe ingang en een open dag voor belangstellenden. De nieuwe Aula en het crematorium zullen, evenals de monumentale Aula midden op de begraafplaats, op deze dag voor het publiek toegankelijk zijn.

Masterplan

De bouw- en herinrichtingswerkzaamheden zijn een onderdeel van het Masterplan Essenhof dat in 2010 is vastgesteld door de gemeenteraad. Dit Masterplan voorziet ondermeer in een uitbreiding van de dienstverlening, de uitvoering van achterstallig onderhoud en het verhogen van de kwaliteit en uitstraling van de groene omgeving op de begraafplaats.

Het Masterplan zorgt er tevens voor dat de gemeentelijke begraafplaats voldoet aan alle wettelijke eisen, onder andere op het gebied van de uitstoot van verbrandingsgassen. Om die reden is er nu een nieuw crematorium aangebouwd en zijn de bedrijfsruimtes aangepast. Daarnaast wil de Essenhof de dienstverlening naar het publiek verruimen. Verder wordt de capaciteit van de Essenhof uitgebreid, zodat de begraafplaats ook in de toekomst zijn functie kan behouden.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE