nieuws

Facultatieve
Sponsors

Geld voor opknapbeurt kerkhof Stadskanaal

4 augustus 2010

De algemene begraafplaats in Stadskanaal Noord kan worden opgeknapt, dat meldt Het Dagblad van het Noorden. Op het kerkhof zijn veel graven en kelders verzakt, ook zijn monumenten door achterstallig onderhoud los komen te zitten.

Landschapsbeheer Groningen vindt dat er op het kerkhof veel statige graven staan van rijke personen uit de Veenkoloniale tijd. Daarom heeft het Landschapsbeheer besloten om 25.000 euro te investeren in het opknappen van de begraafplaats. De gemeente Stadskanaal legt datzelfde bedrag neer waardoor er een budget is van een halve ton om de begraafplaats bij de Nederlands Hervormde kerk op te knappen. In het Dagblad van het Noorden laat wethouder Jan-Willem van de Kolk weten zeer blij te zijn dat het kerkhof opgeknapt kan worden. De krant meldt verder dat vrijwilligers op 14 en 21 augustus kunnen helpen onder begeleiding van professionals.

Veenkoloniƫn ontstonden tussen de middeleeuwen en het begin van de vorige eeuw. Het waren nederzettingen waar veel arbeiders kwamen wonen omdat ze daar veen konden afgraven voor de productie van turf.

Bekijk hieronder een reportage over hoe de vrijwilligers van Vereniging voor funeraire cultuur De Terebinth herstelwerkzaamheden uitvoeren op een begraafplaats (vanaf 04 min 7 sec)

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE