nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gekleurde Uitvaart

6 maart 2007


Ook dit jaar zal de presentatie ‘Gekleurde Uitvaart’ op diverse plaatsen te zien zijn.
Voor diegene onder u die de Gekleurde Uitvaart nog niet kennen, hier een korte
toelichting.
De presentatie is twee jaar geleden ontstaan uit een samenwerking van
Marileen Fabels en Gijsje Teunissen. Met deze presentatie willen zij mensen inspireren en aansporen tot eigen inbreng en vormgeving bij een afscheidsviering.
Marileen is dansdocente en uitvaartdanseres, Gijsje ritueelbegeleidster en uitvaartbegeleidster. Allebei hebben zij een kindje verloren en weten zij hoe belangrijk een goed afscheid is.

De uitvaart is het laatste moment waar je samen met anderen passend afscheid kunt nemen van een dierbare, met sfeer, geur, kleur, eigentijdse symbolen en rituelen, diverse - soms onbekende - omhulsels, uitvaartdans en tijdelijke grafmonumenten, met deze ingrediënten geven zij vorm aan de impressies.
Afhankelijk van de plaats waar zij gevraagd worden, is de uitvaart van een foetus, een baby, een klein kind, een jongere, iemand van middelbare leeftijd en een oudere te zien.
Per leeftijd is een heel eigen invulling gegeven door te kijken hoe iemand bij zijn leven was, wat kleurde hem of haar, hoe leefde deze persoon, waar hield hij of zij van en welk omhulsel past het best.

Zij geven geen kant en klare uitvaartpakketten, maar willen de kijker prikkelen, inspireren, aan het denken zetten, en …. mondiger maken. Bijna alles kan en mag tegenwoordig, maar mensen weten de mogelijkheden vaak niet.
Naar aanleiding van deze presentatie hoor je vaak, dat mensen het internet opgaan of naar de bibliotheek en zich verder oriënteren.
Dat is precies wat Marileen en Gijsje willen, over je eigen uitvaart nadenken, of als nabestaande het gevoel hebben, dat werkelijk alles zo gegaan is, als zij het zelf wilden.
Dat je geliefde in alles herkend werd, en het afscheid warm, omhullend was en het samenhorigheidsgevoel versterkte.

De eerstvolgende gelegenheid om de Gekleurde Uitvaart te zien is op de uitvaartbeurs 16 juni 2007 in de Grote Kerk Alkmaar, waar in de middag 4 delen gepresenteerd worden.

Met Yarden zijn Marileen en Gijsje overeengekomen om 30 september 2007, in Crematorium Haarlem een zondagmiddag te organiseren. Op deze middag zijn er tevens kunstenaars, verenigingen, stichtingen of professionals aanwezig met hun producten of om vragen te beantwoorden. Er zal dan ook een rondleiding in het crematorium plaatsvinden houdt u de websites in de gaten voor het laatste nieuws. www.charon-bij-afscheid.nl, www.uitvaartdans.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >