nieuws

Facultatieve
Sponsors

Geheel vernieuwd crematorium De Ommering weer in gebruik

28 maart 2019

Het geheel vernieuwde crematorium en uitvaartcentrum De Ommering van coöperatie DELA in Spijkenisse wordt op vrijdag 22 maart a.s. officieel heropend. Een dag later volgt een open dag. Geïnteresseerden kunnen dan het resultaat van de verbouwing bekijken, die in totaal acht maanden heeft geduurd.

Het crematorium, dat gelegen is naast de gelijknamige begraafplaats, is sinds 1994 operationeel en was aan een vernieuwing toe. Door toegenomen drukte en beperkingen in de logistiek kon onvoldoende aan de klantwensen van tegenwoordig worden voldaan. Van origine had De Ommering bijvoorbeeld geen inpandig uitvaartcentrum voor bijvoorbeeld opbaring en verzorging. Dat is nu wel gerealiseerd.

Flinke opknapbeurt

Om een inpandig uitvaartcentrum te realiseren, is onder meer de helft van het pand gesloopt en opnieuw gebouwd. Daarnaast is de ontvangsthal ruimer geworden, is het interieur vernieuwd en zijn de koffiekamers en 24-uurskamers voor nabestaanden verbeterd. Daarnaast is ingespeeld op de behoefte aan een kleinere (huiskamer)ruimte voor het vieren van een afscheid in kleine kring

Elektriciteit

In de verbouwing was een belangrijk uitgangspunt dat de verschillende ruimten moesten uitkijken op de natuurlijke omgeving van De Ommering. Daarom is het buitengebied opgeknapt en kijken bezoekers aan een afscheidsdienst vanuit de aula uit op de vijver van de begraafplaats. Vanuit andere plekken in het gebouw kijken bezoekers uit op de nabijgelegen bossen. Bij de verbeteringen aan het gebouw is het thema duurzaamheid zoveel als mogelijk meegenomen. Dat komt onder meer tot uiting in elektrische laadpalen voor zowel auto’s als fietsen bij het crematorium.

Rhoon

Uitvaartdiensten werden tijdens de verbouwing tijdelijk op een alternatieve locatie gehouden. Die is sinds de ingebruikname op 4 maart van het pand niet meer nodig. Ook het uitvaartcentrum van coöperatie DELA in Rhoon wordt gesloten. Het uitvaartcentrum is nu gerealiseerd inpandig bij het crematorium.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >