nieuws

Facultatieve
Sponsors

Geen wijzigingen voor de uitvaartbranche

24 februari 2021

Tijdens de persconferentie van gisteravond hebben premier Rutte en minister De Jonge de eerste versoepelingen in maanden aangekondigd. Voor de uitvaartbranche zijn er vanaf 3 maart (de dag dat de versoepelingen ingaan) geen veranderingen aangekondigd.

Het ziet er ook niet naar uit dat de uitvaartbranche heel snel extra versoepelingen zal krijgen. Voor uitvaarten gelden al een aantal bijzondere voorwaarden. Zo mogen er 50 mensen (inclusief kinderen) aanwezig zijn bij een uitvaart en er mag een (zittende) condoleance worden gehouden. Het bestuursteam coronavirus voor de uitvaartbranche benadrukt dat er bij een thuisopbaring maar één persoon per dag (van buiten het huishouden) langs mag komen. Deze regel blijft ook na 3 maart van kracht.

Avondklok blijft

De avondklok blijft na 3 maart ook van kracht. Deze maatregel is volgens de regering nodig om andere kleine versoepelingen mogelijk te maken. Medewerkers uit de uitvaartbranche moeten na 21.00 altijd beschikken over een eigen verklaring avondklok en een werkgeversverklaring avondklok. Zelfstandigen kunnen de werkgeversverklaring zelf invullen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >