nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gedolven herinneringen Rooms-Katholiek Kerkhof Zwolle

8 september 2016

Het R.K. Kerkhof Zwolle telt in de huidige vorm, met z’n uitbreidingen van 1921 en van 1986, ruim 3500 begraafplekken. Hoeveel mensen er begraven liggen is nauwelijks te inventariseren, natuurlijk zijn er grafregisters maar die zijn nimmer in totaliteit in beeld gebracht. Het is wel zeker dat vele graven meerdere keren zijn gebruikt om overledenen bij te zetten. Geschat wordt dat er thans ruim 22.000 mensen begraven liggen: oude, jonge en vroeger vaak zeer jonge of levenloos geborenen.

Doel van dit boek is om met name een groot aantal families en religieuzen die daar begraven liggen “tot leven te wekken”. Dat gebeurt onder andere door de verhalen die door familieleden van de overledenen of door leden van de orde waartoe de overledenen behoorden, zijn aangereikt en waar hun liefde voor de overledene(n) naar voren komt. Ieder op zijn eigen wijze.

Wat de overledene betekend heeft voor zijn naasten is uiteraard nauwelijks in beeld te brengen. Uit elk grafveld is een graf gekozen, vaak was een bijzonder monument een aanleiding, een andere keer de naam en zo is bij elkaar een heel divers beeld ontstaan van de kerkhofbevolking.

Boek

120 pagina’s, gebonden, 17 x 24 cm, 50 illustraties in kleur en 35 in zwart-wit, Nederlands,
ISBN 978 94 6262 099 5, € 10,-

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >