nieuws

Facultatieve
Sponsors

Fusievoornemen uitvaartorganisaties AVVL en NUVA

1 mei 2001

MEPPEL/ DIEMEN, 28 april 2001 -- De algemene ledenvergadering van uitvaartvereniging AVVL uit Diemen heeft vandaag ingestemd met het fusievoornemen van AVVL Uitvaartzorg NV met uitvaartorganisatie NUVA Holding BV uit Meppel. De ledenvergadering van de vereniging NUVA sprak zich donderdag 26 april al positief uit over het fusievoornemen. Op 16 juni komen de ledenvergaderingen nogmaals bijeen. De verwachting is dat de fusie dan definitief bekrachtigd zal worden voor zowel de verenigingen als de bedrijven.

De activiteiten van de fusiepartners sluiten op elkaar aan. De samenwerking maakt de weg vrij voor kwaliteitsverbetering en een grotere effectiviteit. Dat geeft voordelen voor de leden/klanten. De combinatie biedt meer mogelijkheden om producten en diensten te leveren op het kwaliteitsniveau waar de klant van vandaag om vraagt. Zo kan de nieuwe organisatie zich ontwikkelen tot specialist in dienstverlening rondom het levenseinde, die producten en diensten aanbiedt die een eigentijdse en persoonlijke benadering van de dood mogelijk maken.

Gezamenlijk vertegenwoordigen AVVL en NUVA 900.000 verzekerden. De organisaties verzorgen jaarlijks circa 13.000 uitvaarten (begrafenissen) en bijna 20.000 crematies in eigen beheer. Daarnaast worden circa 20.000 uitvaarten in opdracht van AVVL of NUVA uitgevoerd door derden. Met een gezamenlijk verzekerd kapitaal van 3,4 miljard is de combinatie de tweede uitvaartorganisatie in Nederland.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >