nieuws

Facultatieve
Sponsors

Floortje Agema schrijft boek met troostende verhalen en gedichten die houvast geven

4 oktober 2016


Floortje Agema

Een jongetje liggend op het strand gevlucht uit een oorlogsland, de ramp met MH17, overleden kinderen die herdacht worden op Wereldlichtjesdag: Floortje Agema bezit de gave om taal te geven aan het onbenoembare. Haar gedichten worden via Facebook en Twitter massaal gedeeld. In haar werk als ritueelbegeleider schreef ze gedichten en verhalen op maat voor kinderen en volwassenen die afscheid moeten nemen.

In haar werk als ritueelbegeleider schreef ze gedichten en verhalen op maat voor kinderen en volwassenen die afscheid moeten nemen. Ze werd en wordt vaak gevraagd bij traumatische verliezen zoals rampen, zelfdoding en moord. Ze kent traumatisch verlies van binnenuit, het is de bron van haar gave. Er was jarenlang vraag naar de publicatie van haar woorden. Eindelijk is het zo ver: op 6 oktober verschijnt het boek ‘Jij wordt gekend’. Sassafras De Bruyn maakte de prachtige tekeningen in het boek.

Floortje kust nauwelijks vindbare, slapende woorden wakker en verwoordt wat we op momenten van ontroering, verdriet en rouw niet meer kunnen zeggen maar op een diepe laag voelen. (Riet Fiddelaers-Jaspers, verliesdeskundige)

dag mooie vrouw verlegen meisje oude dame stoere vent
dag trotse papa
stille puber
ook zonder naam
word jij gekend

(Fragment uit het gedicht dat Floortje schreef bij de aankomst van de kisten met daarin de slachtoffers van de ramp met de MH17.)

Floortje Agema (1974) is een ervaren ritueelbegeleider. Ze begeleidt rouwende kinderen, jongeren en gezinnen, werkt in een mortuarium en geeft trainingen over rouw en verlies. www.floortjeagema.nl


Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >