nieuws

Facultatieve
Sponsors

Faunabescherming: ‘Afschieten konijnen wreed en zinloos’

13 april 2015

Op de website van de Faunabescherming staat een artikel naar aanleiding van de gebeurtenissen op de begraafplaats aan de Ambachtsweg in Hendrik-Ido-Ambacht. De Faunabescherming noemt het besluit van de gemeente om konijnen af te schieten (te meer omdat het zoogtijd is) omstreden. De Faunabescherming zegt dat de gemeente denkt dat ze de konijnenoverlast kunnen terugdringen door te schieten, maar dat zou een bewezen onjuiste aanname zijn.

Door te jagen zou de gemeente de overlast juist vergroten. Dat komt omdat jagen een populatie in de groeifase houdt. Dat houdt een grotere vruchtbaarheid in en zorgt uiteindelijk juist voor meer konijnen. De Faunabescherming concludeert: ‘met jagen kweek je konijnen’.

Roept gemeente op te kijken naar alternatieven

De Faunabescherming roept de gemeente op om zich te verdiepen in diervriendelijke alternatieven. Men zou maatregelen kunnen nemen die de begraafplaats minder aantrekkelijk maken voor konijnen. Daarnaast wijst de Faunabescherming er op dat de gemeente nabestaanden ook zou kunnen voorlichten over welke planten, bloemen en struiken wel of niet worden gegeten door konijnen. Dat soort maatregelen zorgen voor een structurele afname van de overlast. Verder wijst de Faunabescherming er op dat de doden geen last hebben van de konijnen en dat het voor de levenden ook juist iets kan zijn om van te genieten als men de gezonde konijntjes kan observeren in hun natuurlijke omgeving.

Lees het artikel op de website van de Faunabescherming.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >