nieuws

Facultatieve
Sponsors

Expositie Uitvaartkunst

9 januari 2001


Onder de titel "De Kracht van Keramiek" exposeren 21 keramisten beelden, huisaltaren, grafmonumenten en 70 urnen van keramiek in uitvaartwinkel de Passage, Nieuwe Herengracht 135 te Amsterdam (bij Artis). De expositie is te zien van zondag 14 januari tot en met zondag 29 april. De Passage is open van donderdag tot en met zondag van 13 tot 17 uur en voor groepen ook op afspraak.

Het beeld is …., de mens was. " In de keramische gedenkbeelden van Karen van Santen komt de liefde, de kracht en het levensgevoel van de gestorvene tot uiting.

De urnen, grafmonumenten en huisaltaren van Annet van der Kamp kenmerken zich door eenvoud van vorm en kleur en een gevoel voor harmonie met subtiele, doch zeer persoonlijke decoraties.

Heleanne van Andel maakt touwtegels van vorstbestendig gebakken rivierklei; een natuurlijk en betaalbaar alternatief voor een grafomranding. Zij is ook beeldhouwster in natuursteen.

Soms is het werk van Petra Smit abstract en soms is zij geïnspireerd door vormen uit de dieren- en plantenwereld. Het zijn heldere met de hand opgebouwde vormen in aardewerk en steengoed.

Maria Es probeert de aarde zoveel mogelijk recht te doen. Ze gebruikt glazuur en kleur als herinnering aan het verloren gegane water. Sommige werkstukken hebben holtes, waar water in kan.

Eerlijk handgedraaid keramiek, dat ruimte biedt aan het herdenken. Soms uitbundig gekleurd en soms ingetogen, zijn enige karakteristieken van het werk van Tineke van Gils.

Marianne van der Lecq maakt handgevormd keramiek. De inspiratie voor haar decoraties komt uit de Mediterranée, waarbij zij gebruik maakt van stempels en gekleurde klei en pigmenten.

De collectie van de Passage omvat verder keramieken urnen en beelden van: Agnete van de Perre, Anita Manshanden, Annelies van Teteringen, Carolina Berkenveld, Gwenn Connor, Hans Meeuwsen, Inge van Bogerijen, Jennifer Slinkers, Mieke de Jong, Mieke Pontier, Truus Stoop, Mobach, Gaia en Oso keramiek en terracotta urnen.

Uitvaartwinkel de Passage biedt sinds januari 1998 ontwerpers en kunstenaars de mogelijkheid hun funeraire ontwerpen en kunstwerken te exposeren. Er is werk te zien van 170 verschillende kunstenaars. Samen met 6 medewerksters verzorgt Vital van Looveren persoonlijke uitvaarten in geheel Nederland. In de Passage kunt u zich oriënteren op wat er zoal mogelijk is bij een afscheid.

Deze keramiek expositie is de 9e in een reeks van bijzondere funeraire exposities. Eerder waren in de Passage te zien: schilderijen van Irene Vlaming, huisaltaren van Ellen Scheffer, de expositie "Kinderen en de dood" met werkstukken van 41 kunstenaars, een textielexpositie met lijkwaden, doodshemden en baarkleden van 8 verschillende kunstenaars, een presentatie van de kunstenaars-groep Arte Eterna, een glas-expositie met werk van 11 kunstenaars, foto's van Jet Schepers en wandurnen van Eric Hubers.

De volgende expositie vanaf mei 2001 geeft een overzicht van de diverse vormen van doodskisten; bijzondere (handgemaakte) modellen, houten en kartonnen kisten, beschilderde kisten en nieuwe organisch vormgegeven kisten van papier-maché.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >