nieuws

Facultatieve
Sponsors

Expositie bibliotheek Stadserf (Schiedam): 'Er is geen voorbij'

11 maart 2003

EEN ANDERE KIJK OP LEVEN EN DOOD

Het thema en de titel van deze expositie sluiten aan bij het boek dat onlangs is verschenen.

Tot en met zaterdag 12 april kunt u in de expositieruimte van de bibliotheek op de eerste etage etsen en tekeningen bekijken oa van begrafenisplechtigheden door de eeuwen heen. Denkt u hierbij aan de begafenisoptocht van Michel de Ruyter in Amsterdam of een begrafenis uit het begin van de 16e eeuw en een vermoeide grafgaver uit 1840. Daarnaast zijn foto's en illustraties te zien van begraafplaatsen in Schiedam waaronder die van de RK Begraafplaats beneden aan de Vlaardingerdijk en de voormalige Algemene begraafplaats aan de Singel

Foto's die vorig jaar in de vier jaargetijden op Beukenhof zijn gemaakt, maken eveneens deel uit van deze expositie.
Daardoor krijgt u een andere kijk op de natuur en de begraafplaats

Een selectie van de gemaakte foto's en verzamelde illustraties uit het Gemeente Archief zijn in de expositie terug te vinden. Een aantal maakt deel uit van het boek, dat op 6 maart officieel is verschenen.

Leerlingen van Scholengemeenschap Spieringshoek hebben na een bezoek aan Beukenhof hun ervaringen en idee├źn op papier gezet. Een aantal verslagen, tekeningen en gedichten is in de expositie verwerkt.

In een tweetal vitrines presenteert Beukenhof een deel van haar collectie sierurnen en gedenksieraden voor het bewaren van de as van de overledenen. Ook kunt u bidprentjes van o.a van bekende persoonlijkheden en rouwkaarten oa uit de 17e eeuw zien die Streekmuseum Jan Andersen uit zijn verzameling beschikbaar heeft gesteld.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >