Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Erehof op De Essenhof geheel gerestaureerd

donderdag 22 april 2015

De Oorlogsgravenstichting (OGS) heeft dit jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan het onderhoud van de Erehof op de Dordtse begraafplaats Essenhof. Zo is het bronzen beeld van de Vallende Man volledig gerestaureerd en van een nieuwe sokkel voorzien. De grafzerken zijn gereinigd en waar nodig hersteld. Samen met medewerkers van de Essenhof is alle omringende beplanting vervangen.

Pauline Harmsen, directeur Essenhof: ‘We zijn de OGS zeer dankbaar dat ze het initiatief hebben genomen voor deze opknapbeurt. De mensen en middelen die hiervoor nodig waren hadden we als Essenhof nooit zelf kunnen opbrengen. Het is nu aan ons om deze bijzondere plek als goed rentmeester in ere te houden’.

De Erehof vormt de laatste rustplaats voor 94 doden uit de Tweede Wereldoorlog, militairen en burgers. Het zijn merendeels officieren, onderofficieren en manschappen van de Nederlandse krijgsmacht die tijdens de oorlogsdagen in mei 1940 zijn gesneuveld op het Eiland van Dordrecht. De andere landgenoten vielen in het verzet tegen de Duitse bezetter, bij acties van de ondergrondse Binnenlandse Strijdkrachten en bij dwangarbeid in Duitsland.

De Oorlogsgravenstichting (OGS) zorgt, over de gehele wereld, voor aanleg, inrichting, instandhouding en verzorging van het Nederlandse oorlogsgraf.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in dordrecht op www.uitvaart-dordrecht.nl.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder