Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Eeuwigdurende grafrust op de islamitische begraafplaats Bergen op Zoom

donderdag 9 september 2019

Het bestuur van de R.K. Begraafplaats Bergen op Zoom (waar de islamitische Begraafplaats onder valt) heeft besloten om per direct eeuwigedurend grafrecht toe te kennen op de islamitische Begraafplaats Bergen op Zoom.

Hiermee is het de derde islamitische begraafplaats in Nederland met eeuwigdurende grafrecht en de eerste in Brabant. Dit besluit is tot stand gekomen omdat er binnen de islamitische wereld in Nederland veel vraag is naar een islamitische begraafplaats met eeuwige grafrust.

Het aantal begrafenissen in Nederland, met een islamitische achtergrond neemt de laatste jaren toe. Dit komt doordat de jongere generatie moslims hier in Nederland begraven wil worden. Daarnaast zijn er ook veel vluchtelingen uit islamitische landen die in Nederland zijn komen wonen, die niet in het land van oorsprong begraven willen of kunnen worden. Bergen op Zoom heeft een van de grootste moslimgemeenschappen in Brabant

Wat zal dit betekenen voor de bestaande graven op de begraafplaats

Het bestuur zal de nabestaande/rechthebbende van de graven die bekend zijn schriftelijk gaan benaderen en iedereen informeren. Men kan dan besluiten om eeuwige grafrust af te kopen.

Wilt u meer informatie hebben over de mogelijkheid voor eeuwige grafrust of heeft u andere vragen dan kunt u de beheerder bereiken op telefoonnummer: 0164-265989 of mail naar info@rkbegraafplaatsboz.nl

Eeuwigdurend grafrecht alleen voor islamitisch deel

Voor niet-moslims is er op de begraafplaats in principe geen mogelijkheid om eeuwigdurend grafrecht te kopen. Dat kan alleen wanneer het bestuur hier speciaal toestemming voor geeft. Een graf met eeuwige grafrust op het islamitische deel kost 8420 euro inclusief.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder