nieuws

Facultatieve
Sponsors

Eerste natuurbegraafplaats Natuurmonumenten in Huis ter Heide

30 oktober 2014

Het Brabantse Huis ter Heide wordt het eerste natuurgebied van Natuurmonumenten waar zij samen met haar partner Natuurbegraven Nederland een natuurbegraafplaats wil realiseren. Deze zal 35 hectare groot worden, de totale oppervlakte van het natuurgebied is 1.000 hectare.

Met dit initiatief speelt Natuurmonumenten in op een groeiende vraag uit de samenleving. Als grootste zelfstandige natuurorganisatie met 735.000 leden wil Natuurmonumenten een ieder deze mogelijkheid bieden. De komende jaren zullen er tien tot vijftien natuurbegraafplaatsen worden gerealiseerd. Natuurmonumenten stelt natuurgebieden beschikbaar en Natuurbegraven Nederland zorgt voor het beheer van de natuurbegraafplaatsen. De gebieden blijven voor iedereen toegankelijk tussen zonsopgang en –ondergang.

Natuurbegraven geeft mensen met liefde voor de natuur de gelegenheid om hierin hun laatste rustplaats te vinden. Bij de aanleg van de natuurbegraafplaatsen staat de natuur voorop. In het gebied passen geen grafmonumenten, wel kunnen nabestaanden kiezen voor een houten gedenkteken met een persoonlijke tekst. Een grafkist is toegestaan als deze is gemaakt van afbreekbaar materiaal. Door de eeuwigdurende grafrust kan er geen andere bestemming meer komen dan natuur, hiermee kan de bescherming van de natuur tot in de eeuwigheid worden gewaarborgd.

Reageer op dit artikel

Reacties:


1 november 2014 om 20:19

Gonny Scale

Fantastisch idee en ik hoop dat het ook in 't Gooi komt . Succes er mee . Groetjes Gonny


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE