nieuws

Facultatieve
Sponsors

Eerste boek in Nederland voor rouwende jongeren

13 september 2000

'Ik deed gewoon alsof er niets gebeurd was, net alsof mijn broer met vakantie was'
'Ik vond het raar dat ik niks voelde, ik schaamde me wel een beetje'
'Ik heb nog steeds het gevoel dat ze ieder moment weer de kamer binnen kan komen lopen'
'Het ergste vind ik nog, dat het leven en iedereen om je heen verder gaat terwijl voor mij de tijd al een paar maanden, sinds de dood van mijn vader, stil staat'
'Mijn moeder deed hier alles in huis. Sinds ze dood is, is het hier een zootje. Wat kan ik doen want ik kan het niet aan om een heel huishouden te runnen.'

Uitspraken van jongeren die hun vader, moeder, broer of zus verloren hebben. Er is waarschijnlijk geen enkele andere groep die zo vergeten wordt in hun rouw. Jongeren maskeren vaak wat ze aan de binnenkant voelen. Ze willen niet anders zijn dan anderen en hebben vaak de woorden niet om te vertellen wat er in hen omgaat. Daarom lijkt het ogenschijnlijk goed te gaan terwijl ze met bloedend hart verder proberen te leven.
Voor het eerst is er nu een boek dat niet over maar voor hen geschreven is. Vragen als Is het normaal wat ik voel? en Waarom vergelijken mensen het ene verdriet met het andere? of Heb ik hulp nodig? komen aan bod. Jongeren die iemand verloren hebben, voegden hun eigen ervaringen toe waardoor het boek goed weergeeft hoe hun leven er uit ziet.
Ze kunnen het boek zelf lezen maar ook aan hun ouders of vrienden geven. Wanneer het moeilijk is om onder woorden te brengen wat er in hen omgaat, is dat een manier om er over te communiceren. Tot slot is het boek aan te raden voor iedereen die met rouwende jonge mensen te maken heeft zoals ouders, leraren, uitvaartverzorgers, pastors, artsen en verpleegkundigen.

Informatie
Wie ben ik zonder jou? Jong zijn en verder leven na een verlies, Riet Fiddelaers-Jaspers, In de Wolken, Heeze, 2000
48 pagina's, ISBN 90804773 5-4, Verkoopprijs ƒ17,50 Verschijnt eerste week van oktober 2000.
Verkrijgbaar bij de boekhandel of rechtstreeks bij de uitgever op dinsdag- en donderdagmorgen 040-2262559, per e-mail indewolken@chello.nl. Voor bestellingen kunt u faxen naar nummer 040-2260173.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >