nieuws

Facultatieve
Sponsors

Dwangsom dreigt voor uitvaartondernemer Raaijmakers

3 april 2017

De gemeente Nuenen wil de sluiting van het Uitvaarhuis in Nuenen kracht bij zetten door een dwangsom op te leggen wanneer het uitvaarthuis haar deuren niet sluit. De klagende buren hebben de gemeente namelijk verzocht om het verbod te handhaven, dat meldt het Eindhovens Dagblad.

De krant spreekt van een klucht rond het Uitvaarthuis die begon toen Hans Raaijmakers mondeling toestemming kreeg om het Uitvaarthuis te realiseren aan het Aardappeleterssteegje. De gemeente kwam later terug op het besluit en probeerde de komst met snelle besluiten onmogelijk te maken. Dat wist Raaijmakers te voorkomen, maar de klagende buren kregen later dit jaar alsnog gelijk van de bezwaarcommissie van de gemeente.

Volgens het Eindhovens Dagblad verliep de zitting van vorige week, over de dwangsom, erg emotioneel. De buren zouden zelfs zo ver gaan dat ze rouwbezoeken verstoren. Zij zouden op het moment dat nabestaanden afscheid nemen van hun dierbare op de muren bonken en de muziek heel hard aanzetten. De rechter zal over drie weken beslissen of het Uitvaarthuis open mag blijven of dat het dicht moet.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE