nieuws

Facultatieve
Sponsors

Dunweg wil onrust wegnemen

22 september 2022

Uitvaartbedrijf DELA heeft onlangs het samenwerkingsverband met Dunweg Uitvaartzorg opgezegd. Waar uitvaarten uit de regio eerder werden verzorgd door het lokale bedrijf Dunweg, moeten DELA-polishouders het nu doen met de landelijke organisatie van DELA.

Bij HC Nieuws.nl vertelt Alexander van der Pijl van Dunweg dat de nieuwe situatie soms voor verwarring zorgt bij nabestaanden. 40 jaar lang werden de uitvaarten van overledenen met een DELA-polis verzorgd door Dunweg. Families kennen het bedrijf heel goed en nu krijgen ze bij een overlijden opeens te maken met een onbekende uitvaartverzorger. Van der Pijl vertelt bij HC Nieuws dat DELA de eerst beschikbare uitvaartverzorger inschakelt, dat kan ook een zzp’er zijn.

Het kan nu ook voorkomen dat de opbaring van een overleden DELA-polishouder buiten de eigen woonplaats plaatsvindt. Bij HC Nieuws zegt Van der Pijl, ‘Iemand heeft 3 jaar geleden zijn moeder verloren. Toen gold de contractsituatie met DELA nog en werd die uitvaart automatisch door ons verzorgd. Nu is ook zijn vader gestorven en na melding van dit overlijden bij DELA verwacht de familie opnieuw Dunweg medewerkers.’ Families krijgen nu dus een voor hen onbekende uitvaartverzorger en als ze alsnog willen dat Dunweg de uitvaart verzorgt dan kan dat niet meer tegen de afspraken die eerder van toepassing waren.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >