nieuws

Facultatieve
Sponsors

Drachten wil meer strooivelden en natuurbegraven

11 oktober 2016

De gemeente Smallingerland gaat verschillende strooivelden aanleggen op haar begraafplaaten. Op deze manier hoopt de gemeente in te spelen op de trend dat steeds meer mensen kiezen voor cremeren. Ook gaat de gemeente onderzoek doen naar natuurbegraven, dat meldt De Leeuwarder Courant.

De gemeente wil bij uitvaartcentrum De Wâldhof persoonlijke strooivelden aanleggen. Dit zijn vakken van 1 vierkante meter. Hier kan dan ook een gedenksteen op geplaatst worden. Ook op de begraafplaatsen De Slingehof en de Zuiderbegraafplaats wil de gemeente de mogelijkheden uitbreiden.

Naast de extra strooivelden doet de gemeente ook onderzoek naar natuurbegraven. De meeste begraafplaatsen in de omgeving raken vol en daarom kijk de gemeente naar alternatieven. De natuurbegraafplaats zou tussen Drachten en Opeinde moeten komen bij uitvaartcentrum De Wâldhof.

De gemeente overweegt ook om de begraafplaats Jezus Leeft in Drachtstercompagnie af te stoten. Hier vindt nog maar 1 begrafenis per jaar plaats, terwijl de helft van de begraafplaats leeg is.

Reageer op dit artikel

Reacties:


10 december 2019 om 13:01

Gerrit Dijkstra

Graag info over ontwikkelingen natuur begraafplaats


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE