Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Docendo per 4 oktober officieel STAP-opleider

dinsdag 4 oktober 2022

Docendo is gecertificeerd als STAP-opleider, als eerste opleider binnen de uitvaartbranche. Mensen kunnen door het inzetten van hun persoonlijke STAP-budget gratis een opleiding volgen. STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie en is een subsidie vanuit Rijksoverheid dat aan elke Nederlander tussen de 18 en 67 jaar beschikbaar wordt gesteld. Het STAP- budget bedraagt maximaal €1.000,- per persoon en is in te zetten om geselecteerde trainingen, cursussen en opleidingen (deels) te financieren. De opleidingen van Docendo behoren sinds kort tot deze selectie.

“Door de mogelijkheden van het persoonlijke STAP-budget wordt het voor (toekomstige) professionals nog toegankelijker om hun kennis te vergroten en zichzelf te blijven ontwikkelen” vertelt Avalon Wilhelmus, opleidingscoördinator van Docendo. “Zo bieden wij sinds kort een terugkom- en verdiepingscursus en de opleiding tot uitvaartassistent. Deze cursussen zullen bij de inzet van het STAP-budget volledig gratis zijn voor de cursist. Een mooie ontwikkeling, zeker voor de uitvaartbranche,” sluit Avalon af.

Aanmelden voor opleiding met STAP-budget

Ieder jaar zijn er zes periodes waarin het STAP-budget aangevraagd kan worden. Cursisten die een opleiding willen volgen kunnen een vooraanmelding doen op de website van Docendo. De eerstvolgende aanvraagperiode start op 1 november 2022 en eindigt op 31 december 2022. Meer informatie over het STAP-budget vind je op www.docendo.nl/stap.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder