nieuws

Facultatieve
Sponsors

Dialoogtafel in Andante Café Tilburg

21 oktober 2014

Crematorium Tilburg organiseert op zondag 9 november vanaf 13:00 uur een dialoogtafel in Andante Café met het thema ‘Daar word ik stil van’, met als gespreksleider Rob van Tilburg. De zesde editie van Tilburg in Dialoog heeft van 7 tot en met 14 november op verschillende locaties gesprekstafels waarvoor geïnteresseerden zich op kunnen geven.

Rob van Tilburg is al vanaf het begin bij Tilburg in Dialoog betrokken. "De eerste keer ging ik er schoorvoetend heen", herinnert hij zich, "het leek me enorm ongemakkelijk om met volstrekt onbekenden over mijn ervaringen te praten. Uiteindelijk ging ik opgelucht en zelfs ontroerd naar huis omdat iedereen echt open was en naar elkaar luisterde."
Een gesprek aan de dialoogtafel van Tilburg in Dialoog start met een voorstelrondje. Je noemt dan niet je leeftijd, woonplaats, beroep of opleiding, maar je vertelt over de relatie die je hebt tot het thema. "Dit is anders dan hoe het gaat in de huidige maatschappij. We proberen zo te voorkomen dat mensen direct een label opgeplakt krijgen."

"Het belangrijkste is dat mensen het gewoon een keer proberen", vertelt Rob. "Natuurlijk is het de eerste keer spannend, dat vond ik ook. Ik voelde weerstand om te gaan praten met voor mij onbekende mensen. Maar tijdens de dialoog merkte ik dat het een veilige omgeving was waar niet wordt geoordeeld.

“Het is heerlijk om vanuit je hart ervaringen met elkaar te delen. De ontmoeting met andere mensen, daar word ik stil van.”
Ontvangst 13.00 uur. Aanvang 13.30 uur tot ongeveer 16.00 uur met gelegenheid tot napraten tot 17.00 uur. Graag aanmelden via rob@robvantilburg.com adres Karel Boddenweg 5 in Tilburg. Voor informatie kunt u terecht op www.crematoriumtilburg.nl of www.stervenenrouw.nl .

Deze dag is Andante Café ook geopend vanaf 10.00 uur s ’morgens en kunt u hier koffie en thee drinken, echter dan tegen betaling. Tijdens de dialoog is de koffie en thee gratis.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE