nieuws

Facultatieve
Sponsors

DELA verliest grote spaarders door hogere belasting op beleggingen

16 mei 2023


DELA heeft in de afgelopen periode veel grote spaarders verloren. Dat komt door nieuwe belastingregels die er voor zorgen dat er meer belasting betaald moet worden op beleggingen. De nieuwe regel maakt het niet meer lucratief voor grote spaarders om te sparen bij DELA, dat meldt het FD.

Door de nieuwe heffingscategorieën in box 3 moeten mensen met een spaarverzekering bij DELA een virtueel rendement van 6% afrekenen op het vermogen boven de 57.000 euro. Deze spaarders krijgen van DELA 2% rente en dat maakt dat het voor grote spaarders niet meer aantrekkelijk is om te sparen bij DELA.

De ‘spaartegoeden’ van DELA vallen onder beleggingen omdat DELA geen bankvergunning heeft en het niet onder het depositostelsel valt. De heffingen op spaargeld bij bijvoorbeeld een reguliere bank zijn lager dan de heffingen op beleggingen. DELA wil met de Belastingdienst in overleg over de nieuwe heffingen en zal grote spaarders per brief op de hoogste stellen van de situatie. DELA overweegt juridische stappen

Ongelukkig moment

Voor DELA komt het spaarprobleem op een slecht moment na een zwaar jaar voor de uitvaarttak, dat meldt het FD. DELA is druk geweest met de integratie van Yarden in de eigen organisatie en het ziet de kosten van uitvaarten stijgen. In januari is al een prijsindexatie doorgevoerd van 3 procent en er is al besloten dat volgend jaar een forse verhoging van 6 procent zal volgen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >