nieuws

Facultatieve
Sponsors

DELA start nieuw regioteam in de regio Haarlemmermeer / Bollenstreek / Alphen aan den Rijn.

7 september 2022

Onlangs maakte uitvaartonderneming Dunweg bekend dat DELA de samenwerking met Dunweg had beëindigd. Dat had te maken met de nieuwe schaalgrootte die DELA door de overname van Yarden heeft bereikt. DELA wil voortaan de uitvaarten in deze regio volledig zelf regelen en uit voeren. Maar zal dit ook gelden voor samenwerking met andere andere DELA partners?
"Nee", zo laat DELA weten middels de volgende verklaring,

Het klopt dat de contractuele samenwerking met Dunweg uitvaartzorg per 1 september 2022 is gestopt. DELA heeft het voornemen om uitvaarten volledig zelf te regelen en uit te voeren. Dankzij de overname van Yarden kreeg DELA er circa een miljoen verzekerden en een groot aantal uitvaartcentra en crematoria bij. Zo ontstaat nog meer schaalgrootte en heeft DELA een betere landelijke dekking aan eigen locaties. Vanaf 1 september is er dan ook een nieuw DELA-team actief in de regio Haarlemmermeer/Bollenstreek/Alphen aan den Rijn.
Wij blijven in de regio samenwerken. Bij de vorm van samenwerken, kijken we naar wat het beste is voor onze leden.

Dunweg Uitvaartzorg heeft meer dan 40 jaar naar volle tevredenheid als partner van DELA uitvaarten verzorgd in Haarlemmermeer. Dit hield in dat wanneer een overledene uit de regio een DELA-polis had, de uitvaart volledig door Dunweg kon worden uitgevoerd.

DELA werkt nog steeds samen in de regio en blijft dat ook doen. Nu de formele samenwerking tussen Dunweg en DELA is beëindigd, blijft het voor de verzekerde nog steeds mogelijk om de opbaring bij Dunweg te doen. Ook kunnen nabestaanden altijd een andere uitvaartondernemer dan DELA kiezen. In veel gevallen ontvangen zij dan in plaats van onze diensten een vergoeding.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) stelde de verkoop van zeven crematoria en twee uitvaartcentra als voorwaarde aan de goedkeuring van de overname van Yarden door DELA. De twee uitvaartcentra zijn in augustus 2021 al in handen gekomen van het Eindhovense uitvaartbedrijf Van der Stappen. In het voorjaar van 2022 zijn de zeven crematoria in handen gekomen van Funecap. Daarmee is aan de gestelde voorwaarde van de ACM voldaan. De opzegging van het contract met Dunweg Uitvaartzorg heeft dan ook niks te maken met de ACM-eisen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >