nieuws

Facultatieve
Sponsors

'DELA schuift problemen Yarden voor zich uit'

3 november 2019

Is de overname van Yarden door DELA de beste oplossing voor Yarden-leden? Ja en nee, zegt advocaat Casper Janssens van Ploum Rotterdam Law Firm, die in opdracht van consumentenprogramma Radar gevraagd werd de overname te beoordelen.

'Ja en nee. Ja, omdat ik heb begrepen dat er een kapitaalinjectie komt waardoor Yarden financieel beter in haar vel komt te zitten', stelt Janssens. 'Nee, omdat voor 380.000 verzekerden nog steeds het inroepen van de en bloc-clausule boven de markt hangt.' Met hulp van deze clausule kan Yarden mogelijk de kosten verhogen. Janssens: 'DELA en Yarden schuiven het probleem dus voor zich uit waardoor dreiging van extra kosten blijft bestaan.'

Janssens pleit er voor dat de rechter zich uitspreekt over het inroepen van de en bloc clausule. Hiermee veranderde Yarden in juli eenzijdig de polis van 380.000 klanten. Volgens de Rotterdamse advocaat mag het inroepen van de en bloc clausule namelijk alleen als er geen manieren zijn om de problemen op een voor de verzekerden minder belastende manier op te lossen.

Janssens: "Nu DELA een kapitaalinjectie doet lijkt het mij – zonder verdere informatie – dat daarmee een goede manier is gevonden om de verzekerden te sparen en dat er geen reden is om de en bloc-clausule in te roepen. Ik blijf dus van mening dat polishouders van Yarden een groot belang hebben om de rechter te vragen of Yarden die en bloc-clausule kan inroepen, ook nu er waarschijnlijk een fusie met Dela komt. In de kern verandert er dus niets aan de eerdere situatie"

Bron: https://radar.avrotros.nl/nieuws/item/dela-neemt-yarden-over-wat-betekent-dat-voor-jou/

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >