nieuws

Facultatieve
Sponsors

DELA neemt Crematoriagroep Best over

1 maart 2011

Per 1 maart neemt coöperatie DELA de aandelen van Crematoriagroep Best over. Hiermee breidt DELA uit met zes crematoria en drie bouwlocaties in gebieden waar DELA nog geen eigen faciliteiten had. Alle personeelsleden behouden hun baan.

Voor DELA is de overname strategisch van belang. Joris Huizinga, directielid: “Als coöperatieve onderneming streven wij er naar om onze dienstverlening voor onze leden zoveel mogelijk met eigen faciliteiten uit te voeren. Daarmee houden wij de kosten voor onze leden laag en het kwaliteitsniveau van onze dienstverlening hoog. Met de negen crematoria die wij toevoegen aan onze organisatie, geven we hier op een mooie manier invulling aan.”

De zes crematoria staan in Uden, Rosmalen, Baexem, Spijkenisse, Leiden en Capelle aan den IJssel. Huizinga: “DELA had in deze plaatsen nog geen eigen faciliteiten. Met deze overname versterken we onze geografische spreiding en komen we weer een stap dichter bij het realiseren van onze ambitie om landelijk dekkend te kunnen opereren met eigen vestigingen.” De drie bouwlocaties liggen in Hilvarenbeek, Tiel en Goes. Huizinga: “Deze bouwlocaties passen – naast onze eigen initiatieven in onder meer Heerhugowaard, Huissen en Oldenzaal – geografisch precies in die gebieden waar wij graag aanwezig willen zijn.“

De familie Swinkels is verheugd dat de activiteiten in crematoria in Nederland worden gecontinueerd door DELA. Gerrit-Jan Swinkels: “Wij voelen ons verantwoordelijk om ons levenswerk en het belang van onze medewerkers optimaal te waarborgen, in DELA hebben wij in onze ogen de beste overnamekandidaat gevonden. Overweging voor de verkoop kwam mede door het overlijden van mijn broer Hein Swinkels in 2009. De benadering door DELA kwam op het juiste moment. Wij weten dat we ons mooie bedrijf in goede handen achterlaten.”

Gerrit-Jan trekt zich terug uit het familiebedrijf en zijn zoon Teun zet de verdere activiteiten in onroerend goed voort. Hij gaat zich concentreren op de uitbreiding en structurering van de vastgoedportefeuille.

Over DELA
Zo’n 200 vestigingen, 1.700 medewerkers en meer dan 3 miljoen verzekerden maken de coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al bijna 75 jaar tegen een eerlijke prijs met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nazorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is DELA’s ambitie dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA heeft het Keurmerk Uitvaartzorg, het keurmerk Privacy Waarborg en het Keurmerk Klantgericht Verzekeren.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >