nieuws

Facultatieve
Sponsors

De Regenboogboom winnaar jubileumactie Rebel’s Begrafenisonderneming

13 april 2015


Op zaterdag 11 april is tijdens de viering van het 200-jarig bestaan de winnaar bekend gemaakt van de goede doelen actie van Rebel’s Begrafenisonderneming.
Voor elke uitvaart die de uitvaartonderneming uitvoert in het jubileumjaar reserveert zij €200,- voor een goed doel. In februari konden goede doelen worden aangedragen door het publiek. Van de 57 ingediende doelen werden er 5 geselecteerd waarop in de maand maart gestemd kon worden.

Er zijn in totaal 8488 stemmen uitgebracht, waarvan er 3308 stemmen werden uitgebracht voor de winnaar Stichting de Regenboogboom.

Tijdens de feestelijke open dag werd er, onder grote publieke belangstelling, ook een historische uitvaartstoet gevormd die een oud gebruik uit Huizen nabootste door rond de Oude Kerk te lopen op weg naar de begraafplaats. Daarin kon men zien hoe men vroeger gekleed ging bij een begrafenis en in welke vorm dat ging. Zo was de kist nooit zichtbaar, maar was deze altijd bedekt onder een kleed. Verder liepen de mannen vooraan 2 aan 2, gevolgd door de vrouwen in klederdracht en gehuld onder zogenaamde regenkleden.


Verder was er een rouwkoets uit 1919 te zien, verschillende rouwauto’s van de jaren ’50 tot heden, een uitvaartfiets en een uitvaartbus. Na de rondgang van de historische stoet was er een rondleiding op de Oude Begraafplaats van Huizen georganiseerd door Rebel’s Begrafenisonderneming. Deze begraafplaats is bijna gelijktijdig met de start van de onderneming, in het jaar 1815, in gebruik genomen onder een bevel van Napoleons bewind.
Na de rondleiding was de bekendmaking van het goede doel in het uitvaartcentrum en kon ook het uitvaartcentrum zelf nog bezocht worden.

Komende zaterdag organiseert Rebel’s Begrafenisonderneming een informatiedag over de kosten van een uitvaart in hun Uitvaartwinkel op de Spoordreef in Almere. In september van dit jaar zal er ook nog een jubileumboek verschijnen over de 200-jarige historie van het bedrijf. In november zal er ook officieel afscheid worden genomen van de 7e generatie van het bedrijf (Jan en Ans Rebel) en het stokje formeel worden overgedragen aan de 8ste generatie (Mijndert Rebel) van de familie Rebel.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >