nieuws

Facultatieve
Sponsors

De Nationale Gelukstest: uitvaartondernemers versus clowns, gelovigen, loterijwinnaars, daklozen en Bekende Nederlanders

29 januari 2008

Op de avond vóór de zeventigste verjaardag van Koningin Beatrix staat het geluk van haar onderdanen centraal bij Teleac. Nederlanders zijn één van de gelukkigste volkeren ter wereld, wordt vaak beweerd. Is dat waar?

En nog belangrijker: wat weten Nederlanders eigenlijk van geluk? Waar word je in Nederland het meest gelukkig van: geld, seks, werk, roem, kinderen, lekker eten? Wie zijn er het gelukkigst: mannen of vrouwen, jongeren of ouderen, singles of getrouwden, gelovigen of niet-gelovigen? Wanneer zijn we het gelukkigst: thuis, op het werk, bij familie of vrienden, op vakantie? Wat kunnen we zelf doen om gelukkiger te worden?

De wetenschap heeft over deze vragen veel onderzoek gedaan en 'geluksprofessor' Ruut Veenhoven geeft in het programma de antwoorden. Maar pas nadat de kijker deze vraag heeft beantwoord: weet ú wat Nederlanders gelukkig maakt? Kijk en doe mee via SMS of internet.

In de eerste aflevering wordt het geluksgevoel van uitvaartondernemers vergeleken met o.a. clowns, loterijwinnaars, daklozen en Bekende Nederlanders. Uitvaartondernemer Iwan van Dongen:

"Gisterenavond ben ik met Kim van den Hoogenband (Eikelenburg) naar de TV-opnames geweest van de Nationale Gelukstest in Hilversum.

De Nationale Gelukstest is een nieuw programma van Teleac en Eyeworks (zelfde opzet als de Nationale IQ-test) en wordt op woensdag 30 januari van 21.30 tot 23.00 uur op Nederland 1 voor het eerst uitgezonden. Wij waren bij de eerste opnames, dus onze groep, ca. 20 uitvaartmedewerkers, zijn woensdag dus al te zien! Aan de hand van een dertigtal vragen werden we getest of we wisten wat de gemiddelde Nederlander gelukkig maakt.

In het programma namen we het op tegen de groepen clowns, gelovigen, loterijwinnaars, daklozen en bekende Nederlanders.
Als jullie willen weten wat de uitslag is geworden...... kijken dus woensdag a.s. :-)"Presentatie: Bart Peeters

Uitzendtijdstippen van: De Nationale Gelukstest
wo. 30 jan 21:30 - 23:00 uur

Ondertiteling
ondertiteling voor doven en slechthorenden via teletekstpagina 888
Productiedatum

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >