Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

‘De Makers’ Afl. 8: Uitvaartkisten van hout Staatsbosbeheer

dinsdag 31 oktober 2017

Staatsbosbeheer wil haar bossen zo duurzaam mogelijk beheren om het ook door te kunnen geven aan toekomstige generaties. Daarom onderneemt Staatsbosbeheer verschillende acties, waaronder de uitgifte van hout uit Nederlandse bossen waarvan kistenfabrikant DZU uit Apeldoorn duurzame uitvaartkisten maakt. Voor elke verkochte kist wordt een nieuwe boom geplant. In aflevering 6 van het programma De Makers laten Staatsbosbeheer en DZU zien waar het hout vandaan komt en hoe de kisten gemaakt worden zonder dat er schadelijke stoffen worden gebruikt.Bij veel uitvaartkisten wordt gebruik gemaakt van houtsoorten die van ver moeten komen of die zijn gemaakt van geperst hout. Dat is schadelijk voor het milieu. Lokaal hout is een duurzaam alternatief voor mensen die bewust leven. Miljoenen Nederlanders brengen regelmatig een bezoek aan een bos. Het is voor hen vaak een plek vol bijzondere herinneringen. Voor die mensen kan het heel speciaal en persoonlijk zijn om te worden begraven (of gecremeerd) in een kist van het hout uit onze eigen bossen.

‘De Makers’

Het programma ‘De Makers’ brengt producenten van duurzame uitvaartproducten in beeld. In de serie vertellen deze makers over hoe ze hun passie voor duurzaamheid hebben vertaald in een uniek uitvaartproduct. Denk daarbij aan uitvaartkisten, waden, urnen, grafmonumenten en rouwbloemen. De uitzendingen zijn vanaf 12 september te zien op www.greenleave.nu.

Over GreenLeave

De uitvaartondernemers die bij Stichting GreenLeave zijn aangesloten bieden de consument een breed aanbod aan duurzame producten en diensten. Uitgangspunten daarbij zijn: het gebruik van hernieuwbare en zoveel mogelijk lokale grondstoffen, het vermijden van bestrijdingsmiddelen of giftige stoffen, een energiezuinig productieproces, en zorgen voor eerlijke arbeid. Dit heeft geleid tot een reeks concrete criteria voor de duurzame uitvaart, die zijn getoetst door de Stichting Natuur & Milieu. Daarnaast handelen de aangesloten uitvaartondernemingen ook in hun eigen bedrijfsvoering vanuit het gedachtegoed van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Kijk voor een duurzame uitvaartondernemer bij u in de buurt op www.greenleave.nu.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder