nieuws

Facultatieve
Sponsors

De Laatste Eer gaat voor duurzaam met GreenLeave

6 oktober 2016


Duurzaamheid en dus ook de duurzame uitvaart is geen overwaaiende trend, maar een gestaag doorzettende trend. Steeds meer mensen willen hun duurzame principes ook na hun overlijden volgen. Dat blijkt ook uit de groei van GreenLeave, in 2014 gestart als gezamenlijk initiatief van zes uitvaartondernemers. GreenLeave is gericht op de promotie en het ontwikkelen van duurzaamheid in de uitvaartbranche. De Laatste Eer te Steenwijk heeft besloten zich ook aan te sluiten bij GreenLeave.

“Een hele mooie ontwikkeling die uitstekend bij ons past” aldus directeur David Meiboom van De Laatste Eer. “Vanuit onze maatschappelijke rol en betekenis als vereniging sinds 1883, vinden wij het van belang om meer met het thema ‘duurzaamheid’ te gaan doen. Zo vinden wij het belangrijk om op korte termijn zo volledig mogelijke duurzame uitvaarten te kunnen verzorgen voor nabestaanden. Wij kijken hierbij verder dan alleen de uitvaartkist die van duurzaam materiaal is gemaakt. Duurzaamheid is een breed begrip en GreenLeave gaat ons helpen om zaken echt concreet te maken. Zo kijken we op dit moment kritisch naar ons productenaanbod en hoe duurzaam dat is. Dat gaat ook gelden voor onze leveranciers; op welke wijze zijn zij bezig met het onderwerp duurzaamheid en hoe vertaalt zich dat in de praktijk.


vlnr: Evert de Niet (voorzitter Stichting GreenLeave), Esther Molenwijk (consultant Duurzaamheid), David Meiboom (directeur De Laatste Eer) en Albert Noordkamp (voorzitter bestuur De Laatste Eer)

Evert de Niet, voorzitter van de Stichting GreenLeave (en directeur Algemeen belang Uitvaartverzorging in Groningen) is blij met de toetreding van zijn collega. “Door de aansluiting van De Laatste Eer Steenwijk is het ook voor mensen in deze regio straks mogelijk om hun uitvaart op duurzame wijze vorm te geven”. De eerste stap is gezet met het ondertekenen van de toetredingsovereenkomst. “We gaan nu kritisch naar onze organisatie kijken, een keuze maken in de duurzame producten en diensten die we willen gaan voeren en onze uitvaartbegeleiders opleiden. Het thema Duurzaamheid is niet iets wat je er zomaar bij doet” vindt David Meiboom. “We worden nadrukkelijk begeleid door een specialist op het gebied van duurzaamheid. Maar de eerste stap is gezet en binnen afzienbare tijd mogen we ons officieel GreenLeave deelnemer noemen”.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >