nieuws

Facultatieve
Sponsors

D66 wil dat ouderen makkelijker een einde aan hun leven kunnen maken

2 september 2019

Kamerlid Pia Dijkstra van D66 komt volgend jaar met een wetsvoorstel om euthanasie mogelijk te maken voor ouderen die niet meer willen leven. Het is een voorstel dat zeer gevoelig ligt bij coalitiepartijen CDA en ChristenUnie.

Pia Dijkstra wil dat ouderen die hun leven als voltooid zien hulp kunnen krijgen. Andere partijen zijn er ook voor om deze vaak eenzame ouderen te helpen. Deze partijen zien meer in initiatieven om de eenzaamheid van deze mensen te doorbreken en het leven weer zinvol te maken. Maar Dijkstra denkt hierbij aan de mogelijkheid om euthanasie mogelijk te maken voor deze groep mensen, dat meldt het AD.

In de krant vertelt Dijkstra dat ze wil dat ouderen hulp kunnen krijgen van een ‘levenseindebegeleider’. Deze moet in een paar maanden vaststellen of de doodswens echt vrijwillig is. Als het wetsvoorstel wordt aangenomen hoeft er voor euthanasie niet langer meer sprake te zijn van uitzichtloos lijden door een medische aandoening. Dijkstra vindt dat mensen zelf de keuze en mogelijkheid moeten hebben om op een waardige manier uit het leven te stappen.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn