Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

D66 wil dat ouderen makkelijker een einde aan hun leven kunnen maken

donderdag 2 september 2019

Kamerlid Pia Dijkstra van D66 komt volgend jaar met een wetsvoorstel om euthanasie mogelijk te maken voor ouderen die niet meer willen leven. Het is een voorstel dat zeer gevoelig ligt bij coalitiepartijen CDA en ChristenUnie.

Pia Dijkstra wil dat ouderen die hun leven als voltooid zien hulp kunnen krijgen. Andere partijen zijn er ook voor om deze vaak eenzame ouderen te helpen. Deze partijen zien meer in initiatieven om de eenzaamheid van deze mensen te doorbreken en het leven weer zinvol te maken. Maar Dijkstra denkt hierbij aan de mogelijkheid om euthanasie mogelijk te maken voor deze groep mensen, dat meldt het AD.

In de krant vertelt Dijkstra dat ze wil dat ouderen hulp kunnen krijgen van een ‘levenseindebegeleider’. Deze moet in een paar maanden vaststellen of de doodswens echt vrijwillig is. Als het wetsvoorstel wordt aangenomen hoeft er voor euthanasie niet langer meer sprake te zijn van uitzichtloos lijden door een medische aandoening. Dijkstra vindt dat mensen zelf de keuze en mogelijkheid moeten hebben om op een waardige manier uit het leven te stappen.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder