nieuws

Facultatieve
Sponsors

Crowdfunding voor een korte documentaire over rouw onder studenten genaamd: ‘Was het maar een vak op school'

19 november 2019

Was het maar een vak (op school)

Vareen verliest midden in haar studententijd haar moeder. Van school ontvangt ze geen steun. Hoe moet een student dan rouwen?
Midden in haar studententijd verliest Vareen haar moeder. Tijd om stil te staan is er niet, want school gaat gewoon door en steun vanuit schoolinstellingen is niet vanzelfsprekend. Op welke manier kan een student dan rouwen?

Was het maar een vak (op school)

In deze documentaire volgen we Vareen. Zij verloor haar moeder middenin haar studententijd, is enig kind en heeft geen contact met haar vader. Naast dat zij constant geconfronteerd wordt met de dood en haar moeder zelfstandig een plekje moet geven liggen er stapels aan schoolopdrachten en tentamens op haar te wachten. Van tijd om goed te kunnen rouwen is geen sprake. Want volgens haar schoolinstelling gaat school gewoon door en is er geen tijd om een passende oplossing voor haar te vinden.

Maar Vareen is niet de enige. Naast haar verhaal zijn er honderden andere studenten aan Nederlandse Universiteiten en Hogescholen die een ouder verliezen en nauwelijks tot geen ruimte en steun ontvangen van hun schoolinstelling.

Met deze documentaire proberen Vareen Rook en Anouk Spoeltman samen met Vareen’s lotgenoten een manier te vinden voor studenten om te kunnen rouwen en onderzoeken zij welke rol schoolinstellingen in de rouwprocessen van studenten willen aannemen.

Waarom deze documentaire

Iedereen kent ze wel; de ‘waargebeurde levensverhalen’ in documentaires en tijdschriften waarin mensen geëmotioneerd vertellen over de kommer en kwel die hen is overkomen in het leven. Waarbij lezers denken: ‘gelukkig overkomt mij dit niet’, om daarna opgelucht de pagina om te slaan. Maar helaas, iedereen kan iets naars meemaken. Moeders, vaders, broertjes, zusjes, vrienden, vriendinnen, ouderen, maar ook studenten die middenin de bloei van hun leven staan. Bij deze ervaringen is je verhaal kwijt kunnen en tijd nemen om te herstellen van levensbelang.


Cinecrowd teaser Was Het Maar Een Vak (Op School) from Vareen Rook on Vimeo.

Uw hulp en bijdrage

Om dit verhaal te vertellen is er geld nodig. Een groot deel leggen wij zelf in voor bijvoorbeeld de apparatuur. Maar daarmee zijn we er nog niet. Jullie geld is onmisbaar voor de kosten die we maken voor bijvoorbeeld de geluidsnabewerking, animaties, muziek, lichtsets, inschrijfgeld voor filmfestivals en nog heel veel meer, naar crowdfunding pagina

Door jullie steun kunnen wij op het witte doek laten zien hoe belangrijk het is voor studenten in de rouw om gesteund, gezien en gehoord te worden.

Via onze sociale media kanalen blijf je op de hoogte van al het nieuws rondom onze documentaire. Volg ons op Instagram en Facebook via @washetmaareenvakopschool Toch liever een persoonlijke mail sturen? Dat kan via vareenrook@gmail.com

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >