nieuws

Facultatieve
Sponsors

Crematorium Schagen mogelijk in handen van buitenlandse investeringsmaatschappij

10 april 2022

Crematorium Schagen komt niet in handen van een lokale uitvaartondernemer zoals Jan Dop (Den Helder) of Pieter Dekker (Heerhugowaard) maar van een buitenlandse investeringsgroep, aldus het Noordhollands Dagblad van vrijdag 8 april jl. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) eiste dat DELA voor overname van Yarden zeven crematoria en 2 uitvaartcentra moest verkopen omdat anders een te grote machtsconcentratie zou ontstaan. Het crematorium in Schagen genaamd Schagerkogge, is een van deze zeven crematoria.

Naast Schagerkogge moeten de Yarden crematoria in Beuningen, Heerlen, Groningen, Utrecht en Venlo en het crematorium van DELA in Spijkenisse worden verkocht aan een andere partij alsmede twee uitvaartcentra. Zowel Jan Dop uit Den Helder als Pieter Dekker waren geïnteresseerd in het Schager crematorium maar beide zijn inmiddels afgehaakt.

Uitvaartondernemer Dop zegt dat DELA in gesprek is met een buitenlandse investeringsgroep, iets wat door DELA niet bevestigt noch ontkend wordt. Jan Dop vertelt in het Noordhollands Dagblad: "We hebben onze interesse bij DELA kenbaar gemaakt maar ik ben afgehaakt toen bleek dat DELA alle zeven crematoria gezamenlijk wilde afstoten. We hebben dus verder ook geen bod meer gedaan. Dop heeft eerder 3 keer gepoogd een crematorium te vestigen in Den Helder maar een vierde poging komt er niet meer. Wel overweegt hij een resomatie-unit dat inpandig te realiseren zou zijn zonder verbouwingen in het bestaande Uitvaartcentrum Oleahof in Den Helder.

Ook Pieter Dekker ziet af van overname van het Schager crematorium omdat het pand sterk verouderd is en er veel aan zou moeten gebeuren. Net zoals Jan Dop ori├źnteert ook Dekker zich op resomeren.

Bron: https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20220408_11459001

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >