nieuws

Facultatieve
Sponsors

Crematorium Haarlem in bedrijf

17 mei 2002


Het crematorium in Haarlem is klaar. Crematorium Haarlem heeft het afgelopen jaar gestalte gekregen op de begraafplaats Akendam aan de Vergierdeweg. Het crematorium is gebouwd door aannemingsbedrijf Ooijevaar onder architectuur van architect Zeinstra.
Het gebouw is nu door de aannemingsbedrijf Ooijevaar opgeleverd waarna het gebouw de afgelopen weken verder is ingericht. Ook de binnentuin en de buitenomgeving van het crematorium is voltooid, op de parkeerplaats aan de voorzijde na.

De komende weken zullen de eerste crematies in het gebouw plaatsvinden, voorlopig niet meer dan één per dag, om zowel publiek als medewerkers te laten wennen aan het bijzondere gebouw. Later zullen meer crematies worden aangenomen. Bij de uitvaartplechtigheden wordt gebruik gemaakt van het geavanceerde audio-CCTV-systeem van de firma Eringa uit Groningen, dat in de aula een perfect geluid garandeert, zowel voor gesproken woord als muziek. Dit systeem combineert een groot bedieningsgemak met een optimale bedrijfszekerheid. Automatisch wordt van elke uitvaartplechtigheid een opname gemaakt, die door het crematorium op CD of MD aan de nabestaanden ter beschikking kan worden gesteld. Tevens heeft dit systeem de mogelijkheid om belangstellenden de uitvaartplechtigheden via videocamera’s in de aula en de oveninvoerruimte te laten volgen.

De catering vindt plaats door Cater Aken BV, die dit al jaren voor alle Haarlemse begraafplaatsen doet. Vanaf heden zullen alle cateringactiviteiten, dus ook die voor de begraafplaatsen Akendam en St. Jozef, door Cater Aken vanuit het crematorium worden verzorgd. Voor de begraafplaats Kleverlaan blijft de situatie bij het oude.

Tenslotte nog de volgende gegevens over Crematorium Haarlem:

bezoekadres: Vergierdeweg 271
postadres: Postbus 2578, 2002 RB Haarlem
telefoonnummer: 023-5133077
faxnummer: 023-5133079

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE