nieuws

Facultatieve
Sponsors

Crematorium Goutum 50 jaar

16 oktober 2023

Dit weekend stonden de deuren van crematorium Goutum in Friesland open voor het publiek. Om stil te staan bij het 50-jarig bestaan van het crematorium organiseerde Dela een open dag. Er was veel belangstelling voor, want meer dan 250 mensen bezochten het crematorium.

De reacties van het publiek waren heel enthousiast. ‘Fijn om te zien wat er allemaal achter de schermen gebeurt op een minder verdrietig moment en een moment om over je eigen afscheid na te denken dat ooit komt’, laat een van de bezoekers weten. Een ander zegt: ’Mooi om te zien hoe het 50 jaar geleden begon! Super georganiseerd’.

Lezing en vragen

Henk Ossentjuk gaf tijdens de open dag een lezing over een halve eeuw cremeren in Goutum. Hij vertelde niet alleen over het verleden, maar blikte ook vooruit naar de toekomst van het crematorium. Bezoekers konden al hun vragen stellen aan medewerkers van Dela. Veel mensen maakten gebruik van de mogelijkheid om de crematieoven en de filtersystemen te bekijken. Ook was er veel belangstelling voor de verzorgingsruimte. In het restaurant kregen de bezoekers een typisch jaren 70 lekkernij, sneeuwster.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >