nieuws

Facultatieve
Sponsors

Crematorium en begraafplaats Nieuw Eykenduynen brengt oude Eyptenaren tot leven

20 januari 2003

Crematorium en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen aan de Kamperfoeliestraat 2-a in Den Haag organiseert op dinsdag 4 februari 2003 een lezing over de oude Egyptenaren.
In de grote aula houdt egyptoloog drs. Huub Pragt van 20.00 tot 21.45 uur een audiovisuele presentatie over de Egyptische dodencultuur. De egyptoloog beschrijft onder meer de reis naar het Egyptische dodenrijk en gaat in op de 'vloek van de farao'. Speciaal voor de lezing staat een replica van een sarcofaag (doodskist) met mummie opgesteld in het gebouw. Halverwege de avond is er een koffiepauze.

Mummificatie
Manager Teddy Koning: 'Met de lezing over een voor ons zo mysterieuze dodencultus kunnen mensen op een andere wijze kennis maken met het gebouw. We vinden het belangrijk dat mensen de gelegenheid krijgen in een crematorium of begraafplaats vragen over dood en uitvaart te kunnen stellen.
De oude Egyptenaren geloofden in een leven ná de dood in de vorm van wedergeboorte in je eigen lichaam. Daarom was het voor de Egyptenaren van belang na het overlijden het lichaam te bewaren. De techniek van mummificatie en bezweringen moesten het lichaam intact houden…'

Belangstellenden zijn van harte welkom. Reserveren is noodzakelijk: telefoon 070 325 8396.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >