nieuws

Facultatieve
Sponsors

CDA Hoogeveen wil natuurbegraafplaats

30 januari 2018

Het CDA wil voor de inwoners van Hoogeveen betaalbare eeuwige grafrust mogelijk maken. Het aanleggen van een natuurbegraafplaats ziet de partij als een manier om dat voor elkaar te krijgen. Om mensen hierover te informeren, organiseert het CDA een informatieavond over natuurbegraafplaats Hillig Meer.

Al sinds de invoering in 2009 is het CDA, net als veel inwoners, ontevreden over het Hoogeveense begraafbeleid. Het begraven is te duur en te ingewikkeld en wie eeuwige grafrust wil, moet om de zoveel tijd betalen voor verlenging. In 2009 stemde het CDA tegen het nieuwe beleid, maar verloor het van een meerderheid in de raad. Sindsdien heeft de partij geprobeerd het beleid bij te sturen, maar het kan en moet nog beter, volgens de christendemocraten.

Betaalbare eeuwige grafrust

‘Mensen blijven ons benaderen,’ zegt raadslid Marry Bakker, ‘over regels die mensen niet begrijpen, over het onderhoud van graven, maar vooral over de kosten van het begraven, daar willen we iets aan doen.’ De meeste partijen in de Hoogeveense gemeenteraad willen het begraafbeleid niet veranderen. Daarom heeft het CDA een oplossing gezocht die binnen het beleid past; de partij wil een natuurbegraafplaats aanleggen in de gemeente. ‘Met een natuurbegraafplaats krijgen mensen weer de keuze voor betaalbare en ongestoorde eeuwige grafrust,’ aldus Bakker.

Informatieavond

Niet iedereen is al bekend met het fenomeen ‘natuurbegraafplaats’ en omdat dit een belangrijk verkiezingsthema is voor het CDA organiseert zij hierover een informatieavond. ‘We hebben Marc Hesp uitgenodigd, hij is penningmeester van de branchevereniging voor natuurbegraafplaatsen en werkt op natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext. Deze begraafplaats bestaat al een aantal jaren en Hesp kan ons dus alles vertellen over het reilen en zeilen van een natuurbegraafplaats.’ De avond wordt gehouden op 7 februari in de CDA-winkel aan de Hoofdstraat 107 en begint om 19.30. Aanmelden is gewenst en kan via info@samenthuisinhoogeveen.nl.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE