nieuws

Facultatieve
Sponsors

Burgemeester opent YARDEN Huis Brabant

17 april 2015


Burgemeester Huisman en Sabrina Franken, directeur Uitvaartverzorging bij Yarden

Burgemeester Huisman heeft vandaag het nieuwe crematorium aan de Florijnstraat in Oosterhout geopend. Het crematorium krijgt de naam ‘YARDEN Huis Brabant’, omdat het veel meer is dan een crematorium alleen.

Er was lokaal al lange tijd behoefte aan een locatie om passend afscheid te nemen binnen de eigen gemeente. Inwoners uit Oosterhout en omstreken kunnen door de opening van het YARDEN Huis Brabant nu in hun eigen gemeente op een gepaste manier afscheid nemen van hun dierbare.

Ontmoetingslocatie
Sabrina Franken, directeur Uitvaartverzorging bij Yarden: ‘Het afscheid houdt niet op na de uitvaart. Eigenlijk begint het dan pas. Het is voor nabestaanden belangrijk om hun dierbare te blijven herinneren. Ook op belangrijke dagen, zoals Valentijnsdag, Moederdag, Vaderdag, een verjaardag, feestdagen en de sterfdag. Door het afscheid regelmatig te herinneren en de dierbare te herdenken, zien we dat nabestaanden beter omgaan met de verwerking van het verlies en hun verdriet. Hierdoor zijn mensen beter in staat om hun verlies een plaats te geven en hun leven weer op te pakken.

Ook als iemand bijvoorbeeld weer een nieuwe relatie aangaat blijft een overleden dierbare altijd een rol spelen. Dat kan alleen als er op een goede manier afscheid wordt genomen en alles een plaats krijgt. Yarden geeft vanuit haar maatschappelijke functie invulling aan deze behoefte en noemt haar locatie in Oosterhout daarom ‘YARDEN Huis Brabant’. Wij bieden hier de inwoners uit Oosterhout en omstreken een ontmoetingslocatie, waar zij hun dierbaren kunnen herinneren en herdenken.’

Lokale behoefte
Franken: ‘Het is belangrijk dat ook de omgeving waar het afscheid plaatsvindt zo goed mogelijk aansluit op de emoties van de bezoekers, zodat ook de ervaring van de uitvaartceremonie een positieve bijdrage levert aan het totale afscheid. YARDEN Huis Brabant is daarom volgens het 'Feeling Environment'-principe ingericht. Dit concept zorgt voor een optimale afstemming in alle ruimten van kleuren, geuren, materialen, geluiden en beelden die aansluiten op de emoties die nabestaanden en bezoekers ervaren.’

Bij het gebouwontwerp van het YARDEN Huis Brabant is grote zorg besteed aan het faciliteren van een goed en waardig afscheid voor iedereen. Er is een comfortabel, hedendaags en toegankelijk gebouw ontstaan. YARDEN Huis Brabant is voorzien van de modernste technieken, gelegen in een groene omgeving.

Over Yarden
Yarden is dé afscheidsspecialist van Nederland en heeft al meer dan 100 jaar ervaring met het verzorgen van uitvaarten. De ervaring van Yarden leert dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom ondersteunt en inspireert zij nabestaanden bij het organiseren en verzorgen van een begrafenis of crematie. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere klant staat voor Yarden centraal. Voor, tijdens en na het afscheid. Elke individuele afscheidswens is hierbij het belangrijkste uitgangspunt. Yarden maakt dit afscheid betaalbaar door het aanbieden van verzekeringen met een lage premie. Zodat nabestaanden nooit voor verrassingen komen te staan.

Yarden is één van de drie grootste uitvaartorganisaties van ons land. De vereniging telt bijna één miljoen leden en heeft geen winstoogmerk. Met 41 uitvaartcentra, 24 crematoria, 26 franchisenemers Uitvaartzorg en 7 begraafplaatsen in heel Nederland zit Yarden altijd in de buurt.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >