nieuws

Facultatieve
Sponsors

Branchevereniging DBVU roept naturaverzekeraars op tot samenwerking tijdens oversterfte

1 februari 2022


De branchevereniging voor uitvaartondernemers DBVU wil graag met DELA, Yarden en Monuta om tafel om de mogelijkheden te bespreken voor samenwerking tijdens periodes van oversterfte.
Tijdens de Coronapandemie werd namelijk schrijnend duidelijk dat, met name de naturaverzekeraars wel wat hulp kunnen gebruiken.

Zo liet marktleider DELA koelcontainers plaatsen vanwege onvoldoende inpandige koelcapaciteit in haar uitvaartcentra en kwam het geregeld voor dat de wettelijke termijn voor begraven en cremeren niet werd gehaald. Andere branchegenoten hadden het zo druk dat de wachttijden voor het bespreken van een uitvaart uit de hand liepen en soms dagen op zich lieten wachten. Deze omstandigheden zijn onwenselijk voor nabestaanden en uitvaartondernemers. De DBVU is van mening dat dit door een goede samenwerking met andere partijen voorkomen kan worden.

Er zijn in Nederland meer dan 2600 uitvaartondernemers. Als er een piekbelasting dreigt kunnen deze particuliere ondernemers bijspringen. De branchevereniging DBVU ziet daarbij een rol voor haar eigen leden. Zij hebben ervaren personeel en uitvaartcentra waarmee situaties als koelcontainers kunnen worden voorkomen. De leden van DBVU bieden graag hun hulp aan en willen daarom in gesprek met betrokken partijen. Met als uiteindelijk doel dat nabestaanden onder alle omstandigheden, ook tijdens piekbelasting, kunnen vertrouwen op een waardig afscheid.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >