nieuws

Facultatieve
Sponsors

Biodiversiteit op begraafplaatsen

24 oktober 2023


Onlangs verscheen bij de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) de handleiding ‘Biodiversiteit op begraafplaatsen’.
Begraafplaatsen zijn als locatie bij uitstek geschikt voor het vergroten van de biodiversiteit. Aandacht voor biodiversiteit vraagt niet alleen om een andere vorm van beheer, maar ook om acceptatie van bezoekers. De begraafplaats bestaat dan niet langer uit een strak gemaaid grasveld en in keurige lijn staande heesters, maar wordt levendiger, groener, bloeiender en … (bio)diverser.

Om de beheerder van de begraafplaats behulpzaam te zijn met het vergroten van de biodiversiteit, heeft de LOB een praktische handleiding uitgegeven. Er is een eenvoudige meetlat in opgenomen waarmee de biodiversiteit op de eigen begraafplaats gemeten kan worden en de beheerder aan de hand van de uitkomst een plan van aanpak kan opstellen.

De auteurs

De handleiding is tot stand gekomen in samenwerking met Ada Wille (Wille Landschaps- & Begraafplaatsarchitectuur), Gerhard Guliker (IPC-Groene Ruimte), Eward Timmerman (Stichting Landschapsbeheer Gelderland en stichting Terebinth) en Igle Weidenaar (LOB).

Biodiversiteit op begraafplaatsen

Informatie en inspiratie om aan de slag te gaan!

LOB Amsterdam 2023, 72 pagina’s
ISBN 9789081631303
Prijs: € 15,00 (LOB-leden €12,50) excl. verzendkosten
Bestellen? Stuur een e-mail naar lob@begraafplaats.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >