Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Big Brother in opbaarkamer Dordrecht en omstreken

donderdag 17 april 2015

Nabestaanden kunnen voortaan thuis op internet zien hoe de overledene er bij ligt in de opbaarkamer van Uitvaartcentrum Dordrecht en Omstreken. Het uitvaartcentrum is de eerste in Nederland die full hd-camera’s heeft hangen in de opbaarkamers en die de mogelijkheid biedt om online live naar de beelden te kijken, dat meldt het AD.

Om te kunnen kijken moeten mensen een speciale inlogcode invoeren. Ad de Jong legt in het AD uit dat nabestaanden uiteraard ook 24-uur per dag bij de overledene kunnen zijn in het uitvaartcentrum. De livestream is een extra service waar mensen gebruik van kunnen maken als ze dat willen. De Jong wijst er op dat het heel praktisch kan zijn voor familieleden die aan de andere kant van de wereld wonen.

Tijdens de uitzending past de camera haar shots aan. Zo wordt er bijvoorbeeld ingezoomd op het hoofd van de overledene. Maar het shot wordt niet te close omdat men dat niet gepast vindt. De familie kan helemaal zelf bepalen of er wel of niet gebruik wordt gemaakt van deze nieuwe service.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder
*/