nieuws

Facultatieve
Sponsors

Bewoners blijven verdeeld over komst natuurbegraafplaats in de Bonnenpolder

8 november 2017


Foto ter illustratie

Dinsdagavond organiseerden Natuurbegraven Nederland en het Het Zuid-Hollands Landschap een informatiebijeenkomst over de plannen voor een natuurbegraafplaats in de Bonnenpolder. Maar niet alle omwonenden zijn blij met de plannen, dat meldt RTV Rijnmond.

Er zijn plannen om de Bonnenpolder om te toveren tot een natuurgebied van 128 hectare. Het is de bedoeling dat op 30 hectare hiervan een natuurbegraafplaats wordt gerealiseerd.

De actiegroep 'Zorgen om de Bonnen' maakt zich hier druk over. "De plannenmakers kunnen nog steeds niet goed uitleggen waar in het natuurgebied de begraafplaats moet verrijzen", aldus de oprichter van de actiegroep op RTV Rijnmond. De actiegroep haalde eerder 2100 handtekeningen op tegen de komst van de begraafplaats.

Sommige omwonenden zijn wel enthousiast en zien liever een natuurgebied met begraafplaats dan dat het gebied volgebouwd wordt met windmolens. De gemeenteraad moet nog instemmen met het plan. Natuurbegraven Nederland en het Het Zuid-Hollands Landschap hopen in 2019 te kunnen beginnen met de aanleg.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >