nieuws

Facultatieve
Sponsors

Bevolkingsgroei in 2020 gehalveerd

5 januari 2021

De bevolking van Nederland groeide in coronajaar 2020 minder snel dan in voorgaande jaren. Er kwamen naar schatting 63 duizend inwoners bij, de helft minder dan in 2019. Er kwamen vooral minder immigranten in 2020, en ook zijn er meer mensen overleden. Aan het eind van het jaar telde Nederland bijna 17,5 miljoen inwoners. Dat blijkt uit de nieuwste ramingen van het CBS.

De cijfers in dit bericht zijn gebaseerd op de bevolkingsprognose. De definitieve cijfers kunnen nog veranderen door recente ontwikkelingen.

Vooral de eerste golf van de coronapandemie had een groot effect op de bevolkingsgroei. Er overleden meer mensen dan er kinderen geboren werden, en de groei door buitenlandse migratie kwam vrijwel tot stilstand. Nadat de sterfte was gedaald en de coronamaatregelen voorzichtig werden losgelaten, kwam de buitenlandse migratie weer op gang. In het vierde kwartaal nam het aantal sterfgevallen opnieuw toe. De aantallen immigranten en emigranten verschilden tijdens deze tweede golf beduidend minder van die in 2019 dan tijdens de eerste golf.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >