nieuws

Facultatieve
Sponsors

Bestuursteam coronavirus wil uitvaartbranche met voorrang laten vaccineren (met brief)

13 januari 2021

Steeds meer branches proberen hun medewerkers op de lijst te krijgen met groepen die het snelst gevaccineerd worden. Het Bestuursteam coronavirus (o.a. BGNU, VTU, LOB en LVC) willen dat de uitvaartbranche ook voorrang krijgt bij het vaccineren.

De regering houdt bij het geven van voorrang rekening met hoe belangrijk groepen zijn voor de meest urgente taken in de samenleving. Daarom worden zorgmedewerkers nu als eerste gevaccineerd en om te zorgen dat er minder mensen ernstig ziek worden van het virus worden de risicogroepen zoals ouderen ook zo snel mogelijk gevaccineerd. In een brief aan het ministerie van Binnenlandse Zaken pleit het bestuursteam ervoor om de uitvaartbranche zo snel mogelijk te laten vaccineren. Het bestuursteam vindt dat de uitvaartbranche een verlengstuk is van de zorg.

Voor de overheid zal een belangrijk argument zijn of er zoveel mensen in de uitvaartbranche besmet zijn dat uitvaarten niet meer op tijd kunnen plaatsvinden. In de zorg is het aantal patiƫnten enorm hoog en de uitval van medewerkers zo groot dat belangrijke operaties niet uitgevoerd kunnen worden.

Hele brief aan BZ

U kunt de hele brief van het bestuursteam inzake de voorrang bij vaccinatie lezen via deze link (pdf)

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >