nieuws

Facultatieve
Sponsors

Beschamende handelswijze uitvaartonderneming Voorburg

14 oktober 2019

De uitzending van Undercover in Nederland heeft heel wat los gemaakt bij kijkers. Op sociale media wordt met verontwaardiging gereageerd op de handelswijze van een ‘uitvaartonderneming’ in Voorburg. Bij dit uitvaartbedrijf wordt totaal respectloos omgegaan met overledenen en hun nabestaanden.

In de uitzending onthullen twee uitvaartverzorgers de praktijken van het uitvaartbedrijf. Met verborgen camera’s bezoeken ze de eigenaar en zijn vrouw een aantal keer in hun uitvaartbedrijf in Voorburg. Daar wordt duidelijk dat overledenen soms niet in, maar voor de koeling worden geplaatst als het druk is. Gevulde asbussen slingeren rond in een kamer van het bedrijf. De vrouw van de eigenaar vertelt met een lach op haar gezicht aan de undercover uitvaartverzorgers dat ze een keer een arm heeft gebroken van een overledene. ‘Ineens hoorden we krak. Was een oud vrouwtje van denk ik wel honderd jaar. Kan gebeuren, dood is dood, dan voelen ze niks meer’.

Verzinnen een eigen crematorium

Als een leidraad door de uitzending vertelt een slachtoffer van de uitvaartondernemer over de crematie van zijn moeder. Het begon op de dag van de uitvaart toen uitvaartondernemer Erik V. met de verkeerde kleur rouwauto kwam. De moeder van het slachtoffer wilde haar laatste rit in een witte rouwauto. Zo was het ook afgesproken, maar zonder enig overleg rijdt de ‘uitvaartondernemer’ een zwarte rouwauto voor.

Maar wat vooral bleef hangen was de vraag waar de moeder van het slachtoffer is gecremeerd. In ons crematorium in Voorburg, beweerde Erik V. Maar er is helemaal geen crematorium in Voorburg en dit uitvaartbedrijf heeft zeker al geen vergunning om een crematorium te mogen hebben. Na de traditionele confrontatie met Alberto Stegeman wordt duidelijk dat moeder niet in Voorburg maar in Duitsland is gecremeerd.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >