nieuws

Facultatieve
Sponsors

Beleving laatste levensfase centraal bij activiteiten Levenseinde Enschede

Lezingen en discussies moeten beladen thema’s bespreekbaar maken

12 maart 2012

Het project Levenseinde in Enschede is in volle gang. Ook de komende weken staan er weer een aantal bijzondere activiteiten op het programma. Op maandag 19 maart vertellen huisartsen Sytske van der Meer en Jan de Heer in café MAC Berlijn over hun ervaring met het levenseinde van mensen. Margreet van der Meer, coördinator van Stichting Leendert Vriel Enschede, en Trudy van Gils, hoofd Hospice Enschede, vertellen op woensdag 21 maart in theater Prismare over zorg in de laatste levensfase.

Huisartsen Sytske van der Meer en Jan de Heer vertellen maandag 19 maart over ondraaglijk en uitzichtloos lijden. Wat houdt lijden in en wanneer is het ondraaglijk of uitzichtloos? De huisartsen vertellen over de betekenis van zicht op lijden en actieve levensbeëindiging. Na een muzikaal intermezzo zal de avond worden afgesloten met een discussie onder leiding van huisarts Hein Reinders Folmer. De activiteit begint om 20:00 uur. Locatie is café MAC Berlijn.

Woensdag 21 maart staat in het teken van zorg in de laatste levensfase. Margreet van der Meer, van Stichting Leendert Vriel Enschede, geeft vanaf om 20:00 uur informatie over hulp aan mensen die in een thuissituatie hun laatste levensfase beleven. Na een muzikaal intermezzo vertelt Trudy van Gils, hoofd van Hospice Enschede, wat zij doen voor mensen die hun laatste levensfase niet meer thuis kunnen beleven.

Levenseinde Enschede

Het thema ‘levenseinde’ staat tussen 25 februari en 15 april 2012 centraal in Enschede. Met een breed programma onder de noemer ‘Is sterven nog doodgewoon?’ wordt het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken belicht. In de hele stad worden diverse activiteiten georganiseerd, variërend van kunst, muziek en theater tot film, dans en lezingen. Doel is om een open en inspirerende wijze in te gaan op ingrijpende vragen over de zin van het leven, het lijden en de dood. Hierbij is ook ruimte voor actuele kwesties zoals het recht tot zelfbeschikking, medische ontwikkelingen en euthanasie. Meer informatie en het programma zijn te vinden op www.rondomlevenseinde.nl.

De meeste uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Enschede vindt u in woord en beeld op www.uitvaartenschede.nl .

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >